Un Patek Philippe cu logo de Rolex

EEste cunoscut faptul ca in industria orologeriei elvetiene companiile se mai ajuta intre ele cu piese pentru mecanisme, cadrane etc., niciodata cu ceasuri intregi.  De aceea nu mica ne-a fost mirarea cand pentru licitatia de pe 8 Decembrie din NewYork a aparut o cutie mare si verde, cu logo-ul de la Rolex pe ea si in interior instructiunile de folosire de la Patek Philippe. Practic nu este chiar un ceas, este mai mult un etalon folosit de Rolex in fabrica.

Povestea lui incepe in 1947 cand Patek Philippe a dezvoltat un sistem electronic pentru cercetarea acuratetii pentru mecanismele cu cuart si automatice. Acest lucru i-a ajutat pe cei de la Patek sa ramana in fruntea industrei ceasurilor, dezvoltand mecanisme din ce in ce mai bune.

In 1964 la un targ de ceasuri din New York, Patek Philippe a instalat o cutie electrica cu mecanism pe cuart la care erau conectate alte 8 ceasuri din intreg pavilionul. La fiecare minut sistemul trimitea semnale cu ora corecta la celelalte ceasuri din incapere. Pentru ca avea o eroare de o miime de secunda pe zi (o secunda’n plus sau in minus odata la 3 ani) era cel mai precis sistem din acele timpuri. Cei de la Patek au instalat aceste cutii in statii de tren, pe vasele de croaziera si chiar la Vatican.

Daca este destul de bun pentru Vatican de ce nu ar fi destul de bun si pentru Rolex?

Se pare ca pe la sfarsitul anilor ’60 cei de la Rolex au comandat un astfel de sistem de la Patek pentru a-l folosi in fabricile lor pe post de etalon, pentru ca masuratorile trebuiau sa fie cat mai exacte. Cutia are un capac care se blocheaza. Probabil ca nu au dorit sa-si bage nasul ceasornicarii de la Rolex sa le copie ideea. Pe interiorul capacului sunt instructiuni de folosire semnate de compania Patek Philippe.

Avand in vedere istoria “ceasului” casa de licitatii estimeaza pretul de vanzare cu 10.000 de dolari.

4 December   by | Niciun comentariu | Branduri: ,

Scrie un comentariu