Un tigru de la Rolex

AAm mai vorbit noi despre aparitii la diferite licitatii online de succes a unor modele de Rolex, ori foarte rare ori foarte foarte rare. Cel despre care vom vorbi azi nu este un model  rar, altceva il face special: modul in care s-a invechit. El a aparut la vanzare pe forumul celor de la rolexforums.com la un pret de 29.000 de dolari.

Ceasul este un Submariner Ref: 5512. Cadranul este cel care il face special, a invechit intr-un mod pe care colectionarii il numesc “tropical”. In general, din cauza luminii la care sunt expuse de-a lungul vietii, cadranele prind o culoare maronie placuta. Un ceas Rolex Paul Newman Daytona, care in mod normal ar costa undeva la 100.000 de dolari, din cauza acestui proces de imbatranire a ajuns sa se vanda cu 500.000 de dolari.
La marea majoritate a ceasurilor aceasta culoare este uniforma, dar la modelul care a aparut la vanzare mai are niste dungi (forme) cu o culoare mai deschisa, capatand numele de “tiger”. Mai multe detalii puteti vedea aici.

Este interesant cum unii colectionari se dau de ceasul mortii sa cumpere ce altii ar considera “vechi” sau “antic”. Pacat ca acest ceas nu este pus intr-o licitatie, probabil s-ar gasi cineva sa dea mai mult.

14 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu