Vacheron Constantin 14-day Tourbillon

DDe cand a inceput febra cu aniversarea Sigiliului din Geneva, din ce in ce mai multe branduri lanseaza modele care respecta toate cerintele pentru a castiga sigiliul. Unul dintre aceste branduri este Vacheron Constantin. Acesta tocmai a prezentat un nou model, ceasul Patrimony Traditionnelle 14-day Tourbillon, cu un aspect foarte elegant, asa cum ne-am obisnuit sa fie la toate modelele din aceasta colectie.

Brandul si-a facut un renume din fabricarea tourbilloanelor. Ceasornicarii de la Vacheron Constantin „isi folosesc nu numai mintea ci si sufletul”, creand astfel niste mecanisme demne de admiratie. Mecanismul ceasului Patrimony Traditionnelle 14-day Tourbillon are un calibru 2260 si o rezerva de energie de aproximativ 14 ore. Aceasta perioada de timp este posibila datorita celor 4 casete arc, montate in mecanism, pe perechi. Ceea ce este cu adevarat impresionant, este faptul ca arcul acestor casete are o lungime totala de 2.2 m. Mecanismul este alcatuit in total din 231 de componente. Arhitectura mecanismului difera intr-o oarecare masura de ultimul model prezentat. Aici, in loc de 3 poduri, gasim doar 2. Acestea sunt foarte late, permitand brandului sa le finiseze cu motive Côtes de Genève. In final, dupa o munca indelungata, acest model a ajuns sa aibe un mecanism cu un diametru de 29.1 mm si o grosime de 6.8 mm. Mai are 31 de jewels si o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora. Ceasul indica orele, minutele, are un tourbillon la ora 6 si un afisaj pentru rezerva de energie in dreptul orei 12.

Cand auzim numele brandului cu siguranta ca ne gandim la ceva extrem de elegat, cu cateva tente clasice. Nici acest model nu ne dezamageste, el avand o carcasa facuta din aur roz si geamuri din cristal de safir pe ambele parti. Diametrul ceasului este de 42 mm, iar grosimea de 12.20 mm. Cadranul are nuante argintii, iar indicatoarele sunt si ele create din acelasi material ca si carcasa. Cureaua este din piele maro de aligator si se inchide intr-o catarama din aur. Ceasul Patrimony Traditionnelle 14-day Tourbillon are o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Un model elegant si performant, care, fara indoiala va castiga dreptul de a folosi Sigiliul din Geneva.

24 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu