Vacheron Constantin Metiers d’Art Chagall & l’Opera de Paris

VVacheron Constantin colaboreaza cu Opera Nationala de la Paris de patru ani. In onoarea ei si a unuia dintre cei mai mari compozitori din lume, Tchaïkovski, brandul a creat ceasul Métiers d’Art Chagall & l’Opéra de Paris. Ceasul acapareaza atentia in primul rand prin cadran. Acesta a fost creat cu ajutorul emailului, o metoda care, desi aproape uitata, incepe sa ia amploare in atelierele ceasornicarilor. Imaginea folosita pe cadran ii apartine lui Chagall, care a avut o viziune proprie despre imaginea compozitorului. Este adevarat ca are ca reprezentare „Lacul Lebedelor”, dar modul cum sunt combinate elementele este destul de interesant. Brandul s-a inspirat din pictura si cu ajutorul unui microscop si a emailului  a „oglindit” aceasta imagine pe cadran. Daca ne uitam cu atentie observam multitudinea de detalii: petele discrete de culoare de pe fundalul galben, amestecul de culori din apa si flori si fata expresiva a personajelor. Pe spatele carcasei este un capac cu inscriptia „Hommage à P.I. Tchaïkovski”, care este detasabil pentru a putea fi studiat mecanismul.

Carcasa modelului este facuta din aur galben si are un diametru de 40 mm. Grosimea ceasului este de 9.2 mm, iar rezistenta la apa este pana la 30 de metri. Mecansimul este automat, cu un calibru 2460 si este creat in atelierele proprii. Are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Cureaua ceasului este din piele de aligator cu clema din aur galben.

Un model unic atat prin numar cat si prin exprimare. Pretul ceasului Métiers d’Art Chagall & l’Opéra de Paris este undeva in jurul la 190.000 de franci elvetieni.

11 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Lista ceasurilor de la GPDH | 10 si 10 (17-10-2011 ; 3:09 pm) #

[…] „Métiers d’Art Chagall & l’Opéra de Paris, Hommage à P.I. Tchaïkovski”  de la Vacheron Constantin – pret: 190.000 de franci elvetieni; […]

Scrie un comentariu