Vacheron Constantin Patrimony

CCand vine vorba de platina, marea majoritate a companiilor se rezuma numai la crearea carcaselor din acest material pretios. Vacheron Constantin a incercat ceva nou, au folosit platina la: carcasa, cadran, indecsi, indicatoare, remotoar sau catarama, pana si cusaturile de pe curea sunt din platina. Singurul lucru pe care nu l-au putut face in totalitate din platina a fost mecanismul ultra subtire.

Colectia “Excellence Platine” a fost lansata in 2006, iar fiecare model din aceasta colectie este confectionat din platina si limitat la numai 150 de bucati. Modelul prezentat azi, Patrimony, este ultimul adaugat colectiei. Daca ne uitam atent in poza, vedem pe cadranul sablat, undeva intre ora 4 si 5, o inscriptie “PT 950″, adica aliajul din care este facut ceasul contine 95% Platina. Au preferat sa mentina cadranul simplu, numai cu indicatori pentru ore si minute. Asta nu din cauza ca nu ar fi avut un mecanism capabil, ba chiar folosesc un mecanism automat foarte cunoscut care este folosit ca baza pentru cele mai complicate ceasuri ale lor. Spunem ca este un mecanism foarte cunoscut pentru ca el este prezent sub mai multe nume: pentru compania Jaeger este JLC 920, pentru Audemars Piguet este AP 2120, pentru Patek este 28-255 C, iar la Vacheron Constantin il gasim sub numele de VC 1120. Este un mecanism ultra subtire care este prezent in foarte multe modele. Cei de la Vacheron Constantin nu-l produc in atelierele proprii, ei il cumpara de la Audemars Piguet in numar destul de limitat. Tot aici aflam ca de fapt, initial, mecanismul era fabricat de cei de la Jaeger sub numele de 920, dar dupa vanzarea lor catre Richemont, cei de la Audemars si-au pastrat dreptul de a produce acest mecanism (Jaeger a fost detinut de AP).

Este un ceas foarte special. Faptul ca este in editie foarte limitata, aproape in totalitate construit din platina si contine unul dintre cele mai cunoscute mecanisme automate, il face foarte atragator pentru colectionari. Pretul nu este atat de mare pe cat ne-am fi asteptat, numai 53.000 de dolari, un chilipir daca ne gandim la multe alte ceasuri high-end. Avand in vedere ca nu a fost inca prezentat oficial dar se gaseste deja in magazinele celor de la Vacheron Constantin, va recomandam sa-i contactati cat mai repede daca doriti un astfel de ceas.

19 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu