Vacheron Constantin The Legend of Chinese Zodiac

VVacheron Constantin imbogateste colectia Metiers d’Art cu ceasul The Legend of Chinese Zodiac. Modelul este conceput pe baza anului Sarpelui, unul dintre semnele zodiacale chinezesti si impresioneaza prin cadranul detaliat.

Din 1755, brandul a reusit sa construiasca ceasuri deosebite din punct de vedere ornamental, folosindu-se de tehnici traditionale, dar si moderne. Vacheron Constantin a stabilit o relatie cu poporul chinez inca din 1845, cu care a impartasit atat traditii, cat si tehnici de constructie.

Frunzele de pe cadran sunt un simbol al clasicismului chinez si sunt create direct in metal. Au fost necesare 30 de ore pentru constructia frunzelor, care, din anumite pozitii, par ca plutesc. Pentru restul cadranului, artizanii au folosit emailul, care, pentru a ajunge la aceste nuante a fost mentinut la temperaturi de 800-900o Celsius. Deoarece cadranul este elementul principal al ceasului, brandul a decis sa se foloseasca de 4 “ferestre” pentru a indica timpul, fara a eclipsa sculptura din centru.

Mecanismul ceasului este automat si are un calibru 2460 G4. Cu 27 de jewles, acesta are o frecventa de 4 Hz si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Compus din 237 de componente, mecanismul are un diametru de 31 mm si o grosime de 6.05 mm. Carcasa este creata din platina, are un diametru de 40 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Sarpele de pe cadran este creat din acelasi material ca si carcasa. Unii sustin ca este conceput in asa fel incat creaza impresia ca va iesi in curand din cadran.

The Legend of Chinese Zodiac vine cu o curea din piele de aligator si este in edite limitata de 12 bucati.

1 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu