Van Cleef & Arpels la SIHH

VVan Cleef & Arpels si-a si facut aparitia la SIHH, cu trei modele, dintre care unul are o mare semnificatie mai speciala in istoria brandului.

Ceasul Pierre Arpels a fost creat acum 60 de ani, iar astazi el este intr-o varianta modernizata, dar care pastreaza trasaturile clasice si traditile pe care s-a bazat brandul de-a lungul timpului. La fel ca model de demult, si acesta are cadranul din lac alb, dar in centrul sau se afla motive reprezentative brandului. Carcasa este destul de subtire, iar modul de prindere al curelei de carcasa este unul traditional. De asemenea, carcasa vine in doua variante, din aur alb sau ros, cu un diametru de de 38 sau 42 mm. Indiferent de varianta aleasa, ceasul are un mecanism mecanic Piaget 830 P si o curea din piele de aligator. Mai mult, Van Cleef & Arpels sustine ca este si o varianta mai speciala a ceasului, si anume una in care bezelul este plin de diamante.

Urmatoarele doua ceasuri, fac parte din colectia Poetic Complications si sunt bazate pe elemente des folosite la modelele brandului: „un sarut, un pod, putin talent artizanal si o imaginatie bogata”.

Pentru doamne, ceasul Poetic Wish este inspirat din povestile de dragoste pariziene. Carcasa din aur alb de 39 mm are un bezel plin de diamante, iar cadranul este destul de expresiv. Fiind creat intr-un stil propriu, cadranul infatiseaza Turnul Eiffel si Catedrala Notre Dame. Cand purtatorul activeaza minute repeater-ul, femeia de pe pod se deplaseaza, fiind insotita de ritmurile gongurilor. In partea cealalta, ceasul pentru barbati, Midnight Poetic Wish, are o carcasa tot din aur alb, dar cu un diametru de 43 mm. Cadranul este oarecum mai liber fata de modelul anterior, infatisand un barbat care sta pe varful Turnului Notre Dame. Ambele modele au cadranele create de catre un maestru, care a sculptat fiecare element in metal, si de un pictor care a reusit sa le coloreze in detaliu. Cele doua ceasuri au un mecanism mecanic asamblat din 480 de componente, cu 70 de jewels si o rezerva de energie de aproximativ 60 de ore. Mecansimul a fost creat de Jean-Marc Wiederrecht, care sustine ca „atunci cand Van Cleef & Arpels vrea ceva, eu ma asigur sa se intample”.

Se pare ca Van Cleef & Arpels a inceput bine acest an, mai ales ca a atras foarte multe priviri la SIHH cu aceste trei ceasuri. Suntem curiosi sa vedem ce succes vor avea aceste modele cand vor aparea la vanzare.

19 January   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

MARIA (29-01-2012 ; 12:38 am) #

CUM SE POT ACHIZITIONA ? PRET ?

Scrie un comentariu