Van Cleef & Arpels Polar Landscapes Seal Decor

CCeasornicarii de la Van Cleef & Arpels au lucrat la un model cu care sa participe la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva in acest an. A devenit o obisnuinta ca brandul sa conceapa ceasurile dupa operele marelui scriitor Jules Verne. Ceasul Lady Arpels Polar Landscape Seal Decor este inspirat din „Cinci saptamani intr-un balon”, iar „actiunea” are loc in Antartica.

Modelul impresioneaza in primul rand prin cadranul colorat si stralucitor. La fel ca la ultimele modele ale brandului si acest cadran este creat datorita emailului. Pe langa acest material, s-au folosit si diamante si praf de perla. Sunt 22 de astfel de ceasuri. Fiecare model are cadranul lucrat ca o piesa de arta in miniatura. Lucrarea este atat de delicata, incat, in momentul asezarii ceasului pe incheietura, incepe un joc de umbre si efecte pe cadran. Imaginea reprezinta un grup de foci, care tocmai au iesit din apa si se usuca sub razele soarelui. Cuburile de gheata din spate par foarte reale, cu atat mai mult cand ceasul este miscat sub lumina.

Carcasa este facuta din aur alb, are un diametru de 38 mm si o rezistenta la apa pana la 200 de metri adancime. Cureaua este din piele mov si se inchide intr-o catarama metalica. Mecanismul ceasului este unul manual, are o frevcenta de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 60 de ore. De-a lungul bezelului si pe sistemul de prindere al curelei de carcasa sunt diamante, care accentueaza efectul „inghetat” al ceasului.

Unii spun cum ca brandul a dorit sa induca ideea „unei raze de soare in orice intuneric”. Ceasul Lady Arpels Polar Landscape Seal Decor se vinde la pretul de 104.000 de dolari. Asteptam cu nerabdare sa vede cat de impresionat va fi juriul de la Geneva.

5 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu