Voutilainen 2-Eight

AAm auzit de multe ori despre Voutilainen, dar niciodata nu am discutat despre vreun model creat de ei. Pana acum, am vazut ca au semnat multe parteneriate, cu diferite branduri si ca s-au implicat in cateva proiecte.  Desi nu este foarte mediatizata, compania lanseaza ceasuri apreciate in intreaga lume.

Kari Voutilainen, fondatorul brandului, s-a nascut in Finlanda, in anul 1962. Dupa absolvirea scolii Tapiola, el a venit in Elvetia si s-a inscris la Scoala Internationala de Ceasornicarie. Dupa terminarea studiilor, a lucrat timp de 10 ani la departamentul de restaurare la Parmigiani Mesure et Art du Temps. In 2002 si-a deschis propria companie, in satul Motiers. Kari Voutilainen este implicat in fiecare stadiu al crearii unui ceas, fie ca este vorba de tehnica sau de design. El isi doreste ca fiecare model sa fie perfect si sa atinga standarde inalte in tehnica si estetica.  Fiecare ceas al brandului este lucrat manual, de aceea exista numai editii limitate.

Ceasul 2-Eight este modelul cu care Voutilainen participa la Grand Prix d’Horlogerie. A fost prima data prezentat la Baselworld, in 2011, dar brandul nu a renuntat la el, considerandu-l cel mai reprezentativ pentru conceptele dupa care se ghideaza Kari Voutilainen. 2-Eight a marcat momentul aparitiei primului mecanism creat in totalitate in atelierele brandului.

Ceasul are o carcasa de 37 mm in diametru, care este creata din aur roz. De asemenea, are o grosime de 10.8 mm, o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri si o curea din piele, care se inchide cu o catarama. Mecanismul mecanic, este ornat cu 21 de jewels, iar placa principala este creata din argint German. Are o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 65 de ore. Ca functii, nu este un model complicat, indicand doar orele si minutele.

2-Eight este in editie limitata de 10 exemplare si se vinde la pretul de 82.000 de franci elvetieni.

4 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu