Zenith Academy Christophe Colomb Equation of Time

ZZenith participa la Grand Prix D’Horlogerie cu un model proaspat lansat. Ceasul Academy Christophe Colomb Equation of Time. Modelul participa la categoria „Complication Watchmaking” si putem spune ca este un pretendent la titlu.

In acest model, brandul a reusit sa creeze un mecanism precis. Primul lucru care ne atrage atentia este domul de pe cadran. Inauntrul lui este plasat esapamentul, care este mentinut in pozitie orizontala pentru a neutraliza orice efect creat de miscarea manii. Mai mult, imaginea vizibila prin acel dom este imaculata. In acea „cusca” sunt 10 roti conice si 6 rulmenti. Zenith nu a dorit ca acest dom sa fie singura atractie a modelului, asa ca a dotat ceasul si cu alte functii. Pentru prima data brandul a introdus intr-un ceas urmatorul element: la ora 9 este un cronometru care indica „ecuatia timpului”. Aceasta presupune indicarea minutelor care trebuiesc adaugate sau scoase din timpul actual, pentru a afla adevarata ora a universului, sau asa numitul „solar time”. Pe langa acest cronometru, mai gasim la ora 3 indicatorul pentru rezerva de energie, iar la ora 12, cadranul dominant, cel pentru indicarea timpului. Cureaua modelului este fie din piele maro, fie din piele neagra, ambele inchizandu-se intr-o clema din aur roz.

Toate acestea sunt asezate intr-o carcasa din aur roz, cu un diametru de 45 mm si cu o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Mecanismul ceasului este unul mecanic, cu calibru propriu – 8804. Are 45 de jewels, o frecventa de 36.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore.

Ceasul Academy Christophe Colomb Equation of Time, din colectia Academy este in editie limitata de 75 de bucati, iar pretului unui model este de 219.000 de dolari.

14 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Zenith Academy Minute Repeater | 10 si 10 (11-10-2012 ; 4:01 pm) #

[…] Academy Christophe Colomb Equation of Time de la Zenith a fost extrem de apreciat anul trecut si a avut un mare succes pe piata. Se pare ca, […]

Scrie un comentariu