50 De Ani In Spatiu

BBreitling a sarbatorit aniversarea a 50 de ani de cand au ajuns in spatiu. In Mai 1962, cronograful Breitling Navitimer a fost primul instrument de mana care a invadat spatiul la bordul navei Aurora 7. Pentru a sarbatori aceasta reusita, brandul lanseaza acum ceasul Navitimer Cosmonaute.

La inceputul aniilor ’60, totul era axat pe cursele in spatiu. Americanii concepeau navete spatiale si erau in cautare de un cronograf performant care sa reziste in conditii exceptionale. Astfel, ei si-au focalizat atentia spre Breitling, care era atunci “furnizorul oficial al aviatiei”. Brandul avea creat in acel moment ceasul Navitimer, din 1952, care se dovedise foarte resistent in timpul zborurilor, asa ca au considerat ca ar fi cel mai potrivit pentru o “excursie” in spatiu. Pe data de 24 Mai 1962, locotenentul Scott Carpenter a orbitat in jurul Pamantului de trei ori, in capsula Aurora 7, purtand cronograful Breitling, care a trecut toate testele. Aceasta realizare a insemnat foarte mult pentru cei de la Breitling.

Ceasul Navitimer Cosmonaute iese in evidenta prin indicarea orelor intr-un sistem de 24 de ore. Mecanismul Breitling Caliber 02 este de fapt o varianta modernizata a celui din 1962, Breitling Caliber 01. Este unul mecanic, cu o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si este ornat cu 39 de jewels. Pe langa rezerva de energie de 70 de ore are si un certificat COSC. Carcasa, din otel inoxidabil, are un diametru de 43 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Ceasul Navitimer Cosmonaute are o curea din piele si este in editie limitata de 1.962 de bucati.

19 June   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Breitling face valuri | 10 si 10 (24-07-2012 ; 1:13 pm) #

[…] lansarea modelului Navitimer Cosmonaute in luna Iunie, cei de la Breitling au lucrat la constructia unui nou ceas, care a fost lansat […]

Scrie un comentariu