Antoine Preziuso Dragon Scale

SSaptamana trecuta am vorbit despre Antoine Preziuso si am facut o scurta prezentare a brandului. Zilele acestea am gasit un nou ceas lansat, care, de asemenea a fost prezentat la BaselWorld 2012. Inca incercam sa ne familiarizam cu stilul brandului, dar nu negam ca am ramas placut impresionati atat de modelul de saptamana trecuta cat si de ceasul proaspat gasit, Dragon Scale.

Ca multe alte ateliere si Antoine Preziuso a creat un model care aduce un tribut unui element foarte popular in Orient si anume dragonul. Desi aceasta creatura are o simbolistica destul de complexa, brandul a ales sa o characterize prin spirit liber, pasiune, bogatie si putere. Se stie ca de ceva timp, Antoine Preziuso creaza ceasuri cu tourbillion, din colectia The Art of Tourbillon, care aduc un tribut ceasornicarului Abraham-Louis Breguet, dar in care a inserat discret mici elemente proprii.

Un element de apreciat la ceasul Dragon Scale este meticulozitatea cu care au lucrat ceasornicarii pentru mecanismul modelului, fiecare solz de pe componente fiind gravat manual. Ceasul nu are cadran, iar asa, putem studia aproape fiecare componenta a mecanismului. Creat in atelierele proprii, mecanismul APG/28T este mecanic, are 19 rubine, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 110 ore. Carcasa din titaniu are un diametru de 42 mm, o grosime de 12 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Cureaua este facuta din piele de crocodil si se inchide cu o clema din aluminiu.

Nu am reusit sa aflam un pret pentru ceasul Dragon Scale, dar stim ca este in editie limitata de la 1 la 10.

4 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu