Armand Nicolet, un brand cu personalitate

IIntr-un trecut nu foarte indepartat o comoara ascunsa risca sa fie uitata in timp, insa a fost readusa la lumina intr-o fabrica mica din Tramelan, un oras mic in regiunea muntilor Jura Bernese, o comoara redobandita de cineva cu dorinta si capacitatea de a reinnoi o arta antica.
Pornind de la pasiunea unei familii italiene s-a format o echipa stransa cu capacitatea de a aplica stiinta antica si de a o revolutiona in prezent folosind tehnologia cea mai avansata pentru a crea mecanisme fascinante.

In momentul de fata Armand Nicolet se afla in nisa brandurilor de renume mondial la manufacturarea ceasurilor de inalta calitate, fiind prezent pe piata exclusivista din intreaga lume.
Armand Nicolet, fiul unui ceasornicar a nutrit mereu o pasiune pentru vocatia tatalui sau, de mic era un mare admirator al calitatii. In timpul unei perioade scurte de ucenicie si-a rafinat capacitatile tehnice prin studii importante legate de design si forma, aspect ce urma sa ii influenteze semnificativ munca in viitor.
Ceasurile sale, adevarate opere de arta de o frumusete rara, de o calitate si precizie absoluta se regasesc si azi in muzeul Nicolet SA si capteaza interesul colectionarilor internationali in continuu.

In prima parte al secolului 20 Tramelan era specializat pe fabricarea mecanismelor si ceasurilor in intregime, iar in jurul anului 1950 a devenit al treilea pol important in industria elvetiana al manufacturarii de ceasuri. In acea perioada compania Nicolet regula si practic finaliza intreaga productie a mecanismelor Venus, ale caror componente au fost ansamblate din diferite calibre sofisticate cu finisaj excelent: calendare complete, cronografe cu “roata coloana” care includeau elementul 175 cu buton split seconds in coroana.
In aceasta perioada Nicolet a produs mecanismul cu “Ajustor” patentat, un mecanism ingenios care permitea reglarea frecventei fara ca ceasul sa fie desfacut.
Din intalnirea cu intreprinzatorul italian Rolando Braga a rezultat o colaborare strategica si catalizatoare, combinand calitatile tehnice si precizie extraordinara elvetiana cu creativitatea si tenta artistica specific italiana.

Valorile Armand Nicolet au trecut de la o generatie la urmatoarea, insotite de aparatura speciala care in unele cazuri dateaza de la inceputul secolului 20, considerate de neinlocuit de catre fabrica si folosite in continuu de catre ceasornicari la anumite operatiuni ce necesita precizie maxima.
Grija si cunostintele artizanale pretioase caracterizeaza procesul de creatie, rezultand productia unor ceasuri extrem de valoroase. Fiecare pas al procesului de fabricare este unul minutios, de la cercetare la ansamblarea detaliilor pana la testarile efectuate constant in atelierul propriu. Fiecare componenta este analizata prin utilizarea unui sistem 3D nou, cu capacitatea de a testa atat functionalitatea ceasului, cat si designul. Acest program este folosit pentru aranjarea componentelor mecanismelor si a altor parti (carcase, coroane, butoane, cadrane, bratari) fiind posibila observarea in cel mai mic detaliu al tehnicii si aspectului estetic ale obiectului aflat in productie.

Constant in cautarea de inovatie si perfectiune, maestrii ceasornicari urmaresc riguros traditia Armand Nicolet, elaborand in atelierul propriu fiecare pas al procesului de productie, de la creare la ansamblare pana la ultima verificare a produsului.
Fiecare ceas Armand Nicolet este livrat insotit de certificatul propriu de verificare tehnica, completat personal de ceasornicar dupa efectuarea ultimei testari pe ceas.
In atelier se regasesc serii mici de mecanisme vechi, fabricate cu peste 50 de ani in urma. Acestea sunt modernizate si folosite exclusiv pentru editiile limitate L06, L07 si L08, LS8, ilustrand cel mai bine expertiza si unicitatea produselor. Grija pentru detalii si finisaje este prezenta la toate liniile, insa la colectia limitata este dusa la extreme atingand nivelul de top in manufacturarea ceasurilor elvetiene. Unicitatea, frumusetea, valoarea tehnica exceptionala insotite de sarmul istoric sunt motivele principale pentru succesul extraordinar al seriei de editii limitate.

LE Small Seconds

Un model reprezentativ din seria ceasurilor cu editie limitata este LE Small Seconds, care introduce o productie noua, speciala pentru Casa Armand Nicolet. Acest model fabricat intr-o editie limitata de 135 bucati de mare prestigiu foloseste ca element de baza UT 176, mecanism cu intoarcere manuala si indicator mic de secunde, gasit in depozitul firmei din 1948 si care a fost complet modificat conform standardelor moderne. Toate componentele mecanismului sunt decorate estetic, placa si podurile sunt finisate cu Rodiu, sau gravate cu aur cu “Cote de Geneve” sau “Perlage”, iar suruburile vizibile sunt albastre. Aplicatia absorbant de soc Incabloc a fost integrat in urma ajustarii mecanismului Swan Neck.

135 de piese inspirate dintr-un model de o simplitate si o eleganta rar intalnite, proiectate conform unui trend nou incepand de la sufletul ceasului, compunerea mecanismului pana la ornamentele pretioase. O serie limitata care uneste eleganta celor 85 de bucati din aur roze cu rafinamentul celor 50 de bucati din aur alb, decorate cu 21 de rubine si suruburi albastre, vizibile prin partea de spate.
Aceasta colectie a fost creata in urma cercetarii si reinterpretarii unor istorii din trecut si totodata a evolutiei posibile datorita traditiei centenare a Casei Armand Nicolet.

Acest model apartinand categoriei de serii limitate, nu mai poate fi gasit la reprezentanta marcii (ceea ce este afisat pe site-ul producatorului), se poate achizitiona doar prin intermediul unor retele exclusiviste.

Mecanism mecanic, Small Second
(Anul manufacturarii 1945-1961)

Specificatii tehnice

1. Forma si tipul

Calibru rotund, mecanism mecanic cu intoarcere manuala.
18.800 vibratii pe ora (2,5 Hz).
Rubine: 21.
Echipat cu dispozitiv anti-soc Incabloc, dispozitiv de ajustare swan-neck.

2. Dimensiuni (mm)

Diametru total 24,90 mm.
Diametru incadrare carcasa 29,00 mm.
Inaltime mecanism cal. 176 3,95 mm.
Inaltime sant surub 1,00 mm.
Inaltime bara de intoarcere 1,70 mm.

3. Functii

Afisaj analog: ore, minute, secunde mici.

4. Corectii

Prin mijlocul unei bare de intoarcere in 2 pozitii:
1 Pozitia de functionare prin intoarcere manuala.
2 Setarea timpului.

5. Principiu de construire

Placa principala si podurile din alama

Articol oferit de TopCeas.

5 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu