Artya Son of a Gun

AArtya este un brand destul de nou pe piata ceasurilor. Nu stim exact cand si cum a aparut, dar stim ca cel care l-a fondat este Yvan Arpa, un ceasornicar cu o experienta castigata in atelierele Hublot, Romain Jerome si Baume Mercier.
Persoana responsabila pentru design-ul ceasurilor este chiar sotia lui Yvan, Dominique Arpa-Cirkpa, care este o pictorita cu experienta. Cei doi au cautat noi materiale si culori cu care sa orneze „aceste piese de arta”. Yvan Arpa considera ca „Imaginatia este cea care il conduce pe artist. Am dorit ceva nou si nemaivazut.” Ele atrag atentia mai ales datorita cadranelor, care fie ascund elemente rar intalnite in ceasuri ca colaje sau diferite sarme, fie au o tematica coloristica mai ciudata. Fiecare model este unicat, iar pentru crearea lui se experimenteaza nenumarati pigmeti. Materialul de baza pentru aceste modele este otelul inoxidabil, tratat prin diferite porcese termice.  Ceea ce este cu adevarat nemaivazut, este forma lor, oarecum brutala. Cadranele sunt rotunde, dar carcasele, desi pastreaza o linie circulara, par nefinisate, avand crapaturi si cateva colturi. Colectia Artpiece cuprinde ceasuri cu un aspect clar si bine determinat, dar care impresioneaza prin cadrane: acestea au picturi abstracte, pete de culori sau mesaje. Asadar, brandul creeaza modele unicate si rar intalnite, care, incet-incet, par sa atraga atentia multor colectionari.

La ultimul model, mergand pe ideea ca majoritatea colectionarilor de arme sau gloante sunt si fani ai ceasurilor de mana, brandul a creat ceasul Son of a Gun. Carcasa este una bine delimitata, din otel inoxidabil si cu un diametru de 47 mm. Are doua geamuri din cristal de safir si o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Denumirea modelului vine de la cadran, care ascunde 6 gloante Flobert, reale, de 6 mm. Pe spate este vizibila partea inferioara a 3 gloante de calibru mai mare, lipite, se pare, de rotor. Mecanismul acestui model este unul automat, cu 25 de jewels si o rezerva de energie de 42 de ore. Bezelul si cadranul mic din interior au un model de tinta, pentru a fi in ton cu tematica ceasului. Indicatoarele sunt doua, ceasul indicand doar ora si minutele. Cureaua acestui model este din cauciuc, in stil Balistic.

La prezentarea acestui model, Yvan Arpa a sustinut ca „Pistoalele nu omoara intotdeauna oamenii, dar timpul o face mereu”.

2 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Artya Bye Bye Euro | 10 si 10 (14-11-2011 ; 3:26 pm) #

[…] Yvan Arpa de a crea o dimensiune unica a ceasurilor de mana. Asadar, am facut cunostinta cu ceasul Son of a Gun, care infatiseaza destul de bine „arta” pe care vrea brandul sa o foloseasca. Acum, Artya […]

Scrie un comentariu