Audemars Piguet Jules Audemars

PParteneriatul dintre Audemars Piguet si Spanische Hofreitschule reflecta valorile comune, impartasite de cele doua institutii. Amandoua au aceeasi dorinta de a proteja si pastra traditiile de-a lungul timpului. Audemars Piguet si-a facut propria istorie din 1875, lansand mecanism precise si inovatoare. Au ajuns sa fie una dintre cele mai prestigioase companii, la ora actuala ei avand ateliere pentru fiecare faza a constructiei unui ceas. Acum, brandul a luat sub aripile sale o institutie innoita, Scoala Spaniola de Calarie din Viena. De mai bine de patru secole, aceasta institutie a ramas singura din lume care inca mai promoveaza calaritul clasic si bineinteles, traditiile vechi si arta acestuia.

Pentru a marca toate aceste concepte, brandul lanseaza cinci modele noi, care fac parte din colectia Jules Audemars. La fel ca cele doua institutii, acestea conserva traditiile companiei si experienta dobandita de-a lungul timpului.

Primul model, Jules Audemars Extra-Thin atrage atentia, culmea, prin simplitatea sa. Carcasa este facuta din aur alb, are un diametru de 41 mm si o grosime de 6.7 mm. Rezistenta ei la apa este pana la 20 de metri. Cadranul este argintiu, iar indecsii si indicatoarele sunt facute din aur roz. Mecanismul acestui model este unul automat, propriu, cu calibru 2120. Brandul il statuteaza ca fiind foarte subtire, avand o grosime de 2.45 mm. Este alcatuit din 214 de componente, iar diametrul sau este de 28.40 de mm. Mai mult, are 37 de jewels, o frecventa de 19.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Toate componentele mecanismului sunt finisate manual. Cureaua care finalizeaza acest model este facuta din piele neagra de crocodil si se inchide intr-o catarama din aur alb.

Cel de-al doilea model, Jules Audemars Self Winding, este destul de asemenator cu primul, doar ca aici apare un afisaj pentru data si difera paleta de culori folosita. Acesta are un mecanism cu un calibru 3120, cu un diametru de 26 mm si o grosime de 4.26 mm. La acest mecansim intalnim 40 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 60 de ore. Carcasa acestui model este de 39 mm, cu o grosime de 9 mm si cu o rezistenta la apa pana la 20 de metri adancime. Mai mult, aceasta poate fi din aur alb sau roz si poate avea bezelul ornat cu 70 de diamante. Orice astfel de varianta, vine cu un cadran negru si cu indecsi si indicatoare din aur roz.

Ceasul Jules Audemars Moon-Phase Calendar este cel de-al treilea model lansat. Acesta are un mecanism automat, cu calibru 2324/2825, cu 45 de jewels,  frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Este compus din 215 de elemente, are un diametru de 26.6 mm si o grosime de 4.6 mm. Carcasa este facut din aur roz, are un diametru de 39 mm si o rezistenta la apa pana la 20 de metri adancime. Cadranul este argintiu, cu indecsi si indicatoare tot din aur roz. La acest model gasim un cadran mai imbogatit. La ora 3 se afla afisajul pentru data, la ora 6 este indicatorul pentru fazele lunii, iar la ora 9 avem afisajul pentru zilele saptamanii. Cureaua ceasului este din piele de crocodil, de culoare maro si se inchide intr-o clema din aur roz.

Jules Audemars Dual Time este penultimul model din aceasta colectie. Acesta are un mecanism tot automat, cu calibru 2329/2846. Este compus din 261 de componente, are un diametru de 29.92 de mm si o grosime de 4.9 mm. Are 33 de jewels, o frevcenta de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 38 de ore. Carcasa poate fi din aur roz sau alb. Are un diametru de 41 mm, o grosime de 9.25 mm si o rezistenta la apa pana la 20 de metri. Cadranul poate fi negru sau argintiu, iar indecsii si indicatoarele sunt din aur roz. La ora 2 avem afisajul pentru data, la ora 6 avem GMT2 si indicatorul zi/noapte, iar in dreptul orelor 9 si 10 se afla indicatorul pentru rezerva de energie.

Ultimul model prezentat este ceasul Jules Audemars Large Date Tourbillon. Acesta are o carcasa din aur roz, cu un diametru de 41 mm si cu o grosime de 10.65 mm. Rezistenta acesteia la apa este pana la o adancime de 20 de metri. Cadranul poate fi argintiu sau negru cu indecsi si indicatoare din aur roz. La ora 12 este afisajul pentru data, iar la ora 6 este atractia acestui model, tourbillonul. Acesta ofera o imagine ampla a „inimii” esapamentului. Mecansimul acestui model este automat, cu un calibru 2909. Are un diametru de 33 mm si o grosime de 6.10 mm. Mai mult, are 19 jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Cureaua modelului este facuta din piele de aligator, maro sau albastra.

2 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu