Audemars Piguet Tradition Tourbillon Minute Repeater Chronograph

CCei de la Audemars Piguet si-au facut aparitia la SIHH cu ceasul Tradition Tourbillon Minute Repeater Chronograph, care a impresionat foarte multi vizitatori, in special datorita designului.

Brandul sustine ca acest model este o noua interpretare a traditiilor lor, care cuprinde mai multe dintre elementele si principiile pe care ei se bazeaza. De asemenea, cei de la Audemars Piguet afirma ca au inceput anul 2013 cu dreptul, deoarece acest model se numara printre cele mai bune creatii ale lor.

Carcasa este inspirata dintr-un ceas din anii 1920, care avea o forma asemanatoare si care, in acest moment, este expus la un muzeu privat. Tradition Tourbillon Minute Repeater Chronograph este creat in doua variante, fiecare in editie limitata de 10 bucati. Ceasul poate avea carcasa din aur roz sau titaniu, iar pentru ambele variante bezelul este din aur alb. Ceasornicarii sustin ca, cu cat este mai mare carcasa si cu cat este mai usoara, cu atat se vor auzi mai bine sunetele de la minute repeater. Astfel, pentru ambele variante, brandul a ales un diametru de 47 mm, pentru ca sunetele de la cele doua gonguri sa se auda clar si fara probleme.

Mecanismul ceasului este unul mecanic, cu un calibru 2874. Este compus din 504 de componente si 38 de jewles, are un diametru de 29.9 mm si o grosime de 7.65 mm. Balansierul are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora, iar caseta arc asigura o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Ca functii, ceasul indica central orele si minutele, are un tourbillon plasat la ora 6, un cronometru pentru 30 de minute in dreptul orei 3 si un cronograf central.

Din cate am reusit sa aflam, Tradition Tourbillon Minute Repeater Chronograph se va vinde la pretul de 471.500 de dolari.

22 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu