Ball Engineer Hydrocarbon Magnate

UUndeva in secolul al XIX-lea, a luat nastere compania Ball, dar inainte de a-si croi drum in lumea orolgiei, a avut de a face cu caile ferate. Ei au creat la inceput tot felul de mecansime pentru trenuri, iar cunostiintele lor au fost mai tarziu introduse in modele unice de ceasuri de mana care le-au creat o reputatie deosebita.

Ball Watch Co. a prezentat la Baselworld o noua versiune a modelului Engineer Hydrocarbon Magnate, rezistent la socuri foarte mari, adresat in special persoanelor care cer o precizie si o siguranta deosebita. El a fost certifcat COSC si si-a facut rapid o reputatie datorita lizibilitatii pe timp de noapte.
Ceasul are un mecanism ETA 2824 automat, creatie proprie Ball, care are un modul cronograf si un display pentru data. Cele doua subcadrane, sunt destul de interesante, aratand ca doi ochi mici ce privesc timpul. Cel de la ora 3 este indicatorul pentru secunde, iar cel de la ora 9 este un cronometru pentru 45 de minute. Cele 3 indicatoare, pentru ore, minute si secunde sunt facute din otel inoxidabil. Lizibilitatea perfecta este asigurata de cadranele din satin, de afisajul cu lupa pentru data de la ora 12 si de creatiile proprii, adica cele 14 tuburi microspice cu gaz. Toate acestea sunt asezate intr-o carcasa de 40 de mm in diametru si cu o grosime de 14.85 mm. Carcasa este facuta din otel inoxidabil, cu geam din safir, ce vine in trei variante: cu cadran negru, alb sau albastru.

Ceasul este rezistent la socuri pana la o forta de 5000 Gs, rezistent la magnetism pana la 4.800 A si rezistent la apa pana la 100 de metri, destul de putin luand in cosiderare toate trasaturile sale. Remontoarul are o forma destul de rar intalnita, fiind destul de proeminent si solid. De o parte si alta a remontoarului se gasesc butoanele ce activeaza cronograful.

Ceasul nu a fost pus spre vanzare, inca. El va fi prezentat oficial in luna Iulie acestui an.

31 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu