Baume & Mercier Capeland

NNu pot sa nu observ tendinta din ultima perioada a companiilor de a readuce in prim-plan modele vechi de ceasuri care au avut succes in trecut, dar echipate cu tehnologie din prezent. Oare exista o cerere mare pe piata pentru ceasurile clasice sau departamentele de creatie au ramas fara idei?

Este si cazul companiei Baume & Mercier, care a relansat in aceasta saptamana modelul Capeland Chronograf din 1948, la Salonul International de Orologerie din Geneva. Modelul original din 1948 este inspirat si el de ceasurile de buzunar “Galet” de la inceputul secolului XIX. Design-ul se distinge prin forma sa ergonomica, simetria intre partea de sus si cea de jos.

Mandria acestei colectii este mecanismul automatic echipat cu un cronograf “flyback”. Aceast mecanism a fost creat de cei de la Lajoux-Perret. Ceasul include atat un tahimetru cat si un telemetru (instrument folosit pentru masurarea distantei). Carcasa este construita pentru o rezistenta la apa de 50 de metri adancime, iar pe spate are un geam de cristal unde putem vedea greutatea oscilanta gravata cu insemul Fi.

Va fi produs in doua versiuni: otel inoxidabil sau aur rosu de 18 carate. Aceste modele vin cu o curea maro inchis sau neagra din piele de aligator, ce le da o nota finala sobra.

20 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu