Bell & Ross PW1 si WW1 Argentium

AAm vorbit mai demult despre ceasurile PW1 si WW1 de la Bell & Ross. Acum, brandul relanseaza aceste doua modele, nu numai sub un alt nume, dar si cu o mica imbunatatire.

PW1 si WW1 Argentium aduc inca aminte de vremurile trecute, fiind inspirate aproape in totalitate din ceasurile de buzunar. Dupa cum ne putem da seama din nume, ele sunt create din argentium, un aliaj rezistent la oxidare. Este, de fapt, o interpretare moderna a aliajului traditional de argint, in care cuprul a fost inlocuit de germaniu. Acesta este un metaloid destul de rar, fiind gasit in carbuni si are o culoare cenusie. Este considerat un semimetal si este folosit de obicei la fabricarea semiconductoarelor.

Datorita argintului si germaniului, carcasele ceasurilor nu au necesitat un supliment pentru culoare, dupa constructie, fiind de-ajuns doar o lustruire. Cei de la Bell & Ross sustin ca datorita germaniului, ceasurile au un luciu aparte si reflecta lumina diferit de cele create din aliajul traditional. Ceasul de buzunar, PW1 Argentium are un mecanism cu minute repeater, care foloseste un sunet cu o tonalitate joasa pentru ore si doua sunete joase si inalte pentru fiecare 5 minute. Mecanismul mecanic, Dubois Depraz are o rezerva de energie de aproximativ 56 de ore si indica orele si minutele, iar secundele sunt afisate in subcadranul de la ora 6. Carcasa are un diametru de 49 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

WW1 Argentium este ceasul de mana, care a fost lansat in doua variante: una cu un cadran argintiu si una cu cadranul din ruteniu. Acesta are un diametru mai mic, de 41 mm, dar este rezistent la apa tot pana la 30 de metri adancime. Mecanismul folosit pentru acest model este tot unul mecanic, ETA 7001. Geamul din cristal de safir este curbat si tratat cu material anti-reflexiv.

PW1 Argentium vine livrat cu un lant, iar WW1 Argentium are o curea din piele de aligator.

18 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

eux (18-10-2012 ; 10:58 pm) #

stie careva unde pot gasi ceasuir mecanice si sau automatice noi sau SH pna in 650 de lei? multumesc anticipat.Urgent

Scrie un comentariu