BLU: The Gagarin Tourbillon

PPana acum, nici despre BLU (Bernhard Lederer Univers) nu am auzit foarte multe, tot ce stim este ca brandul este destul de nou. A fost fondat in 2000, de catre Bernhard Lederer, care s-a nascut in 1958, in Germania, iar in 1984 era considerat, deja, un maestru ceasornicar. Si-a inceput afacerea reparand si restaurand ceasuri de mana. Ca un hobby, el a construit si modele noi, unul dintre cele mai cunoscute fiind un ceas de masa cu calendar perpetuu si fazele lunii, care trebuie corectat doar o data la 1000 de ani. Succesul sau l-a purtat peste granite, el ajungand si in Brazilia, fiind rugat sa supravegheze instalearea unui ceas monumental. In 2000 s-a mutat in Elvetia si si-a deschis un nou atelier, BLU. Modelele brandului au avut succes in toata lumea, aducandu-i lui Bernhard Lederer numeroase premii printre care si Cel mai bun ceas high end cu bijuterii in 2006. Fondatorul sustine ca incearca sa creeze modele relaxante: „imi doresc ca lumea sa poata admira indelung un ceas, fara a fi preocupata de timpul scurs.” Pana acum, BLU are la activ cinci mari colectii: Classics, Planets, Galaxy, Tourbillons si Fine Jewels. Din denumire ne putem da seama cam ce fel de modele contine fiecare. Desi multe dintre ceasurile din aceeasi colectie semana intre ele, fiecare un element distinctiv, propriu. Fie ca este vorba de un diamant asezat in alta parte sau de o bara metalica in interiorul cadranului, Bernhard Lederer a incercat sa creeze  o personalitate pentru fiecare in parte. Ca o caracteristica definitorie a colectiilor, putem vorbi de o legatura cu elementele cosmice, care este indusa, intr-un fel sau altul de fiecare model.

Acum ceva timp, BLU a anuntat modelul cu care va participa la licitatia caritabila organizata de Only Watch la Monaco. Ceasul Gagarin Tourbillon a fost conceput si pentru a sarbatori implinirea a cincizeci de ani de la zborul in spatiu a lui Yuri Gargarin. Carcasa modelului este din platina, cu un diametru de 42 de mm. Ceea ce este interesant si probabil nu destul de practic la acest ceas este lupa rotativa, mare, prinsa de bezel. Geamul din cristal de safir este sub forma unui dom. Cadranul este facut din antracit si de-a lungul lui este inscriptia: „Primul om in spatiu – 12 Aprilie 1961 – Durata de 108 Minute”. In centrul cadranului este o imagine a lumii, lucrata manual, din aur. Durata in care si tourbillonul finalizeaza o rotatie completa este timpul in care Gagarin a fost pe orbita, 108 minute. Pozitia tourbillonului este bine gandita, el neimpiedicand purtatorul sa citeasca ora. Pentru o lizibilitate mai buna, BLU a echipat ceasul cu doua indicatoare iluminate. Mecanismul care tine in viata acest model este unul cu un calibru BL0611, fabricat in atelierele proprii, cu 35 de jewels, butoiase triple, balansier monometalic si esapament lateral. Ceasul este completat cu o curea din piele cu catarama din platina.

Pentru acest model participant la evenimentul caritabil din Monaco, BLU se asteapta ca pretul sa ajunga undeva intre 200.000 si 300.000 de euro.

5 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu