Bovet 7-day Tourbillon

CCompania Bovet a luat nastere in 1822 la Londra. Edouard Bovet a fost cel care a initiat intreg proiectul, fiind ajutat de fratii lui. Prima chitanta pe numele de Bovet a fost emisa pe 1 Mai 1822. Curand, compania isi va extinde afacerea in diferite tari. Una dintre cele mai valoroase achizitii a fost cea din 1855, cand printul Chinei i-a acordat medalia de aur pentru cele mai luxoase ceasuri de buzunar.

Pentru evenimetul organizat de Only Watch in Septembrie, Bovet revine la traditii dar in acelasi timp ramane la tehnicile moderne: ceasul 7-day Tourbillon with Reverse Hand-Fitting este un model „dublu”, fiind un ceas de buzunar, care poate fi transformat foarte usor intr-un ceas de mana. Acest concept a fost introdus in 2009, tot la o licitatie organizata de Only Watch. Singurul lucru pe care purtatorul trebuie sa il faca este sa ataseze cureau din piele pentru a-l tranforma intr-un ceas de mana.

Tourbillonul Dimier 1738 afiseaza cu o precizie deosebita ora si minutele, pe ambele fete ale ceasului, nefiind perturbat in cazul in care purtatorul decide sa-l poarte la mana. Mecanismul este unul mecanic, cu calibru 13BM07AI si are un diametru de 14 inch. Frecventa este de 21.600 de vibratii pe ora, iar rezerva de energie este de 7 zile. Cele doua fete ale ceasului au doua sculpturi impresionante: un dragon si o pasare Phoenix, ambele avand o simbolistica importanta in cultura chinezeasca. Dragonul reprezinta puterea spirituala, puterea terestra si intelepciunea. Traind in apa, aduce prosperitate si noroc. Emblema printesei Chinei, pasarea Phoenix, este una dintre cele 4 animale ale cerului, simbolizand imortalitatea, succesul si norocul. Conform principilor Feng Shui, aceasta combinatie intre dragon si pasarea Phoenix este combinatia perfecta: armonia dintre „ying” si „yang”.

Cadranele nu au indecsi, au numai doua indicatoare subtile, de o culoare calda, care pastreaza desgin-ul aerat si usor de admirat. Carcasa este una carcaterisitca brandului, Amadeo, cu un diametru de 44 mm. Este din aur rosu, are o rezistenta la apa pana la 30 de metri, iar cureaua este din piele de aligator si lantul din aur rosu.

Un model complex prin simplitate, care pastreaza cateva dintre traditiile Bovet si care aduce aminte cu istoria brandului.

19 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu