Bovet Fleurier Recital 0

BBovet participa la Grand Prix D’Horlogerie cu un model adresat femeilor, la care daca i-am scoate diamantele ar putea foarte bine fi purtat de un barbat. Rar se intampla ca ceasurile de dama sa fie tip “skeleton”, asta daca nu’s bridge-urile de la Corum care de fapt au un mecanism mic. Ceasul Recital 0 face parte din colectia Dimier si are un cadran deschis pentru a se putea observa maiestria mecanismului complicat. Colectia Dimier a luat nastere in 2007. Ceasurile din aceasta categorie au ca trasaturi definitorii tourbillonul si mecanismele complicate, create de Atelierul Dimier.

Brandul si-a concentrat toata atentia asupra mecanismului, pentru ca orice doamna sa fie incantata de miscarile armonioase ale componentelor. Pe langa indicarea orelor si a minutelor, ceasul are si un tourbillon cu un indicator triplu pentru secunde. Diametrul tourbillonului este de 14 mm. La imbinarea componentelor, Bovet a folosit suruburi albastre, care se asorteaza cu indicatorii. Aceasta culoare ofera un plus de viata acestui model. Mecanismul este mecanic, are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 168 de ore.

Carcasa este din aur rosu, de 18k, are un diametru de 41 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime 30 de metri. Bezelul, din acelasi material, este plin de diamante bagheta. Aceste pietre pretioase le regasim si in locul indecsilor si pe remontoar. Sistemul de prindere al curelei de carcasa este si el facut din aur rosu. Cureaua este din piele neagra si se inchide intr-o catarama din aur, pe care este gravat numele bradului.

Este de admirat ceea ce au abordat cei de la Bovet pentru un model adresat femeilor. Pastreaza acea eleganta si feminitate, dar in acelasi timp, intruchipeaza si ceva mai dur si solid.

29 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Bovet Fleurier 5-Days Tourbillon | 10 si 10 (04-11-2011 ; 11:21 am) #

[…] data cand am vorbit despre Bovet Fleurier a fost la lansarea ceasului Recital 0, un model care a presupus o abordare diferita in ceea ce priveste feminitatea. Brandul a prezentat […]

Scrie un comentariu