Breguet Hora Mundi cu un mecanism foarte `complicat`

IInca un model elegant de la Breguet este prezentat la Basel 2011, Classique 5717 Hora Mundi, care ascunde in interior o complicatie noua. Este primul ceas cu data sincronizata la care avem indicatoare pentru zi/noapte si care indica instant ora. Aceasta constructie ii ofera purtatorului sansa de a selecta din 24 de orase pentru a afla ora dorita. Se poate sari de la un ora la alta prin apasarea remontoarului si a butonului de la ora 8.

Hora Mundi are un mecanism automatic, 5717 B (in-house), ce se foloseste de un calibru 777 cu esapament din silicon; 43 de jewels, 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 55 de ore. Pentru a construi acest mecanism au fost nevoie de o serie de patente: comprimarea intr-un singur mecanism a functiilor GMT 1 si GMT 2; un set de indicatoare special construit pentru a indica simultan cele doua ore; roata de memorie, aceasta trebuind sa fie reprogramabila; iar ultimul un mecanism care sa indice o dimensiune temporala prin intermediul unei “maini”.

Toate acestea poti fi regasite intr-o carcasa de platina sau aur care are o marime de 44 mm, destul de mare pentru un Breguet. Acest ceas vine in trei variante de cadran diferite, fiecare din ele reprezantand o parte din lume: Americile, Europa si Africa sau Asia. Indiferent de cadranul ales, acesta va fi din aur. Afisajul pentru zi/noapte, are componente tot din aur la fel si discul ce acopera jumatate din acel afisaj, disc sub forma unui nor. Ceasul are doua geamuri din safir, unul in fata altul pe spate si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Pentru ca inovatia la acest nivel este foarte apreciata si pretul este destul de piperat: $100.000 veti plati pentru a lua acasa acest ceas. De altfel, nu multi vor avea ocazia sa-l cumpere deoarece este intr-o editie foarte limitata.

13 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu