Breguet Marine GMT

SSaptamana trecuta am dat peste un ceas nou de la Breguet si am ramas placut impresionati de cum arata. Marine GMT a fost creat pentru calatori, dar poate fi purtat la orice ocazie, ne-avand un design pretentios.

Multi dintre fanii Breguet sunt dezamagiti, deoarece pana acum, brandul nu a dat nici un semn privind participarea la Grand Prix d’Horlogerie. Ne-am uitat in listele ceasurilor participante si, intr-adevar, nu am gasit nici un model al brandului, iar cei de la Breguet nu au mentionat nimic in legatura cu acest aspect. Totusi, se pare ca au fost destul de ocupati, pentru ca in ultima saptamana si-au deschis un magazin in Beijing, au facut parte din echipa de organizare a unui festival de muzica din Lucerna si au participat la un targ de ceasornicarie din New York.

Revenind asupra ceasului abia lansat, Breguet a dorit ca atentia sa fie canalizata asupra carcasei si nu asupra mecanismului, iar astfel, ceasornicarii au folosit un design cald si bine conturat.

Carcasa de 42 mm are o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri si poate fi creata din otel inoxidabil sau din aur roz. In functie de carcasa, cadranul lucrat manual va fi argintiu sau maro inchis. Cei de la Breguet au folosit indecsi romani pentru GMT1 si indecsi arabi pentru GMT2, iar in dreptul orei 2 se afla un indicator zi/noapte. Mecanismul este unul automat, cu un calibru 517F. Are 28 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore.

Nu stim pretul pentru Marine GMT, dar din cate am reusit sa aflam, acesta variaza in functie de distribuitor.

24 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu