Breguet Type XXII

CCei de la Breguet au imbunatatit linia ceasului Breguet Type XXII cu o varianta creata din aur rosu. Noul model are un aspect putin mai clasic, dat de culoarea materialului din care este construit, dar, in acelasi timp, cadranul ii ofera un statut modern si contemporan.

Desi primul ceas Breguet Type XXII, care era din otel inoxidabil avea un aer futuristic, ceasornicarii de la Breguet au considerat oportuna lansarea acestui model sub o alta lumina. Ei sustin ca aurul rosu scoate mai tare in evidenta elementele traditionale ale brandului si munca depusa de tehnicieni.

Carcasa ceasului are un diametru de 44 de mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri. Bezelul, creat tot din aur rosu, se roteste in doua directii si are trasata pe el o scala de 60 de minute. In ceea ce priveste cadranul, unii sustin ca este putin prea incarcat, iar cei de la Breguet afirma ca au “asezat functiile” intr-o maniera ordonata si estetica. Astfel, central, pe langa indicarea orelor si minutelor mai este prezent acul cronografului, la orele 3 si 9 se afla cronometrele pentru ore si secunde, iar la ora 6, pe langa indicatorul pentru data este plasat si cadranul pentru GMT2.

Mecanismul ceasului Breguet Type XXII este unul automat, cu un calibru 589F. Brandul se lauda cu acest mecanism deoarece functioneaza la o frecventa de 10 Hz, adica are 72.000 de vibratii pe ora. Ceasornicarii nu au dezvaluit cum au reusit sa ajunga la acest ritm, dar au specificat ca frecventa a fost posibila datorita anumitor componente din silicon ale esapamentului si balansierului. Rezerva de energie a fost calculata ca fiind in jurul a 40 de ore.

Breguet Type XXII vine echipat cu o curea din piele maro, care se inchide cu o catarama.

8 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu