Breitling Chronomat GMT

CCompania Breitling a luat nastere in anul 1880 cand ceasornicarul Leon Breitling si-a deschis un atelier specializat pe crearea de cronografe si cronometre precise folosite in scopuri industriale si stiintifice. Numele Breitling este in stransa legatura cu aviatia si cu marca auto Bentley. Acest nume se regaseste pe multe piese folosite in aceste doua domenii.

In 2011, la Baselworld isi face aparitia modelul Breitling Chronomat, care afiseaza timpul din zonele GMT1 si GMT2 cu o acuratete impresionanta. Acest lucru se datoreaza calibrului Breitling 04, o versiune modificata al celebrului B01, ce a fost studiat si creat in atelierele proprii. De asemenea, ceasul pastreaza arhitectura originala, inclusiv caracteristici tehnice ce garanteaza o inalta precizie printre care si un dispozitiv recentrat si patentat pentru resetarea ciocanelor.Intreg mecanismul automat este certificat de COSC, cu o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, 47 jewels si o rezerva de energie de 70 de ore.

Carcasa de 47 mm, are un bezel rotativ, este rezistenta la apa pana la 500 de metri si cadranul este valabil in 6 culori cu elemente de contrast sau in aceeasi nuanta. Indiferent de culoarea aleasa, ceasul are aceleasi caracteristici: doua indicatoare pentru ore, unul pentru minute si unul pentru secunde, care are la capat initiala brandului. Indicatorul cu sageata rosie este cel care indica ora de acasa. Pe cadran observam cele trei cronometre, pentru 60 de secunde, 30 de minute si 12 ore. Cum spuneam, acest model poate veni in diferite variante de culori, iar curele se ghideaza si ele dupa preferinte fiind fie din piele de crocodil, fie din cauciuc cu diferite modele.

Ceasul Chronomat GMT este un model sport, simplu prin linii si design, dar complex prin mecanism. Pretul unui ceas ajunge undeva la 9.500 de dolari.

22 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu