Bremont B-1

PPana la aparitia transportului aerian, marea era singura cale de a ajunge in Anglia. Navigarea pe mare este la fel de grea ca si navigarea in aer, ambele avand nevoie de instrumente speciale pentru ghidare. In 1750 ceasornicarul John Harrison a realizat primul cronometru marin cu care s-a putut calcula pozitia unei nave pe mare.

Datorita pasiunii depuse in domeniul orologeriei, compania britanica Bremont i-au dedicat noul model B-1, inspirat din cronometrele ceasornicarului. Construit in intregime in Anglia, modelul dispune de niste functii inedite pentru un ceas. Functiile includ 3 afisari pentru zone diferite de pe glob, o rezerva de energie de 40 de zile, data, un contor cronograf de 90 de zile, iar carcasa robusta va oferi cu siguranta o rezistenta sporita.

Cu un design si un mecanism atat de complicat, compania nu va putea face mai mult de 10-15 ceasuri pe an. Pretul neoficial este undeva la 60.000 de dolari, iar livrarea primelor ceasuri se asteapta undeva in luna Februarie a anului 2011.

5 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu