Bvlgari. Ceasul anului

AAm vorbit acum o luna despre concursul celor de la revista Montres Passion, unde un juriu intependent, compus din profesonisti ai lumii orologeriei, au votat ceasul anului dintr-o lista de 40 de ceasuri extraordinare.  Pe 14 Octombrie premiul pentru ceasul anului a fost inmanat celor de la Bvlgari pentru ceasul Octo Bi-Retro din colectia Gerald Genta.

Octo Bi-Retro dispune de o carcasa de otel, combinat cu elemente din ceramica, in care gasim un mecanism sofisticat, calibrul GG7722. Ceasul nu are foarte multe complicatii, dar premiul nu a fost dat numai pentru cat de complicat este facut, ci si pentru intreaga activitate a brandului in lumea orologeriei. Ce observam mai interesant pe cadran este ca fereastra in care de obicei sta data, acum se afla orele, iar in locul un care ar fi trebuit sa fie orele se afla o limba ce indica data, care are o miscare retrograda.

Au mai fost cateva premii date de revista Montres Passion cu aceasta ocazie, unul dintre ele a fost pentru ‘eficienta si inovatie’. Ceasul  Annual Calendar de la Patek Philippe a fost remarcat pentru aspectul sobru, calitatea mecanismului si modul in care au reusit sa aranjeze data pe cadran . Premiul ‘ceasul anului pentru femei’  a fost acordat ceasului  Miss Golden Bridge de la Corum, pentru eleganta si tehnica  cu care a fost construit.

Premiul Special al juriului din acest an a fost acordat ceasului Upside Down Number One al tanarului Ludovic Ballouard. Ceasornicarul a fost premiat pentru indrazneala cu care a creat primul sau ceas. Design-ul simplu al ceasului dar cu numerele scrise invers, adica cu capul in jos, a atras atentia juriului.

Ultimul premiu si probabil cel mai interesant, este premiul Publicului. Internautii au votat online 3 din cele 40 de ceasuri alese pentru acest eveniment.  Alegerea lor a fost pentru ceasul Duomètre à Quantième Lunaire de la Jaeger-LeCoultre.

Scrie un comentariu