Tag Heuer Calibre 1887 Space X Chronograph

PPrintre ceasurile care participa la Grand Prix d’Hologerie, la categoria “La Petite Aiguille” se numara si un model creat de cei de la Tag Heuer. Calibre 1887 Space X Chronograph marcheaza implinirea a 50 de ani de cand un ceas elvetian a ajuns pentru prima data in spatiu.

La prima vedere, ceasul are un aspect clasic, combinat cu elemente contemporane. Dupa lansare, cei de la Tag Heuer au facut cateva precizari in privinta acestui model. Ei sustin ca, in cazul unor variatii bruste de temperatura, este posibil sa apara condens sub geamul din cristal de safir, dar ca acesta va trece destul de repede si nu va afecta mecanismul. De asemenea, ei au afirmat ca rezistenta la apa nu este “o conditie permanenta”: cauciucul care sigileaza carcasa se poate deteriora in timp si de aceea, purtatorii sunt sfatuiti sa duca ceasul, macar o data pe an, la verificari. Cateva mentiuni au fost facute si in privinta curelei. Aceasta este din piele de aligator, iar brandul ne-a sfatuit sa evitam sa purtam ceasul sub apa calda, deoarece cureaua si-ar putea pierde din culoare de-a lungul timpului.

Calibre 1887 Space X Chronograph are o carcasa de 43 mm creata din otel inoxidabil si o grosime de 16.1 mm. In ciuda mentiunilor de mai sus, brandul sustine ca ceasul rezista la apa pana la o adancime de 100 de metri. Mecanismul Calibre 1887 este automat, are un diametru de 29.3 mm si 39 de rubine. Balansierul asigura o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, iar rezerva de energie este intre 40 si 50 de ore, in functie de cat de des este folosit cronograful. Ca functii, ceasul indica orele, minutele si secundele, iar data este indicata in dreptul orei 6.

Calibre 1887 Space X Chronograph este in editie limitata de 2012 de bucati si se vinde la pretul de 5.800 de dolari.

 

5 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu