Casio G-Shock si acuratetea sa

UUitandu-ne dupa modelul G-Shock GD-100SC-1ER, printre ultimele lansate de catre cei de la Casio, am dat peste un detaliu care ne-a mirat: acuratete +/- 15 secunde pe luna, adica ~0.5 pe zi. Avand in vedere ca este un ceas pe baterie, baterie care are durata de viata pana la 7 ani, am ramas surprinsi sa aflam ca nu are un mecanism foarte exact.

Un ceas cu mecanismul mecanic bun are o deviatie de 1-2 secunde pe zi, asta inseamna ~1 minut pe luna. Singurul impediment este ca ele depind de mai multi factori, interni sau externi care cu timpul actioneaza asupra proprietatilor mecanismului. Totusi, diferenta ni se pare destul de mica avand in vedere ca principalul motiv pentru care nu voiam sa cumparam ceasuri mecanice este pentru ca nu erau destul de precise.

Sa nu trecem cu vederea numeroasele specificatii tehnice ale ceasului GD-100SC-1ER care sunt, pentru unii, un motiv in plus sa nu cumpere ceasuri mecanice. Are carcasa din rasini naturale ceea ce il fac sa fie foarte rezistent la impacturi si vibratii deosebite, rezista la apa pana la o adancime de 200 metri, bateria are o durata mare de viata, geamul este din sticla minerala, iar cadranul este luminat foarte bine pentru o vizibilitate perfecta. Nu este nici usor nici foarte greu, avand o greutate de 72 grame. Este si destul de util, avand numeroase functii care pot fi de folos: afiseaza fusul orar din alte zone, cronometrele pot fi folosite pana la 24 de ore, iar alarma permite utilizatorului 5 setari diferite.

Fiecare tip de ceas reprezinta un avantaj pentru fiecare persoana in parte, dar acum ca am scos din ecuatie acuratetea voi ce ati alege?

11 March   by | 13 comentarii | Branduri:

Comentarii

add (11-03-2011 ; 5:20 pm) #

hmm… al meu mai e si solar si se mai si stinge cand e bezna, cat m-o tine bateria?

ce ma enerveaza la el e ca e complicat rau de setat. ca are si ace si alfanumerice.

Mircea (11-03-2011 ; 6:53 pm) #

In mare parte, cam atata garanteaza producatorii de ceasuri +/- 15 secunde pe luna, poate +/- 10. La fel cum ceasurile mecanice scumpe sunt mai precise decat cele “de duzina”, sunt si ceasuri cu quartz scumpe si precise (Seiko Astron – 10 secunde pe an). Iar de ales daca ar fi scoasa din ecuatie precizia, as alege mecanice, sunt mult mai speciale.

V. (13-03-2011 ; 12:57 am) #

….spuse un “purist”:”oare cum e posibila asemenea abatere…??”… La fel ca la cele mecanice, asta e abaterea maxima admisa de catre producator. Personal, din cele 3 modele de G-shock pe care le detin, nici unul nu “sare” peste 3 secunde/luna. Mai bine asa sau nu?

Ce e prostia asta cu “am scos din ecuatie acuratetea”??? Cam ce “elvetian” certificat COSC poate “scoate” +-3sec/luna? Sau chiar +-15sec/luna??

[editat]
Este chiar vorba de un instrument cu perfecta utilitate si cu o rezistenta de “bou”. Nu de pomana il foloseste in mod intens cea mai puternica armata a lumii. Aratati-mi un alt ceas care rezista 200m sub apa, care suporta sa fie calcat de un off-road, care functioneaza congelat la -60 gr. C sau fiert la +100gr. C, care iti afiseaza 4 fusuri orare, 24h countdown-timer, cronometru, care isi asigura energia pe baza de celule foto-electrice, care se sincronizeaza cu 5-6 statii atomice..toate astea pentru mai putin de 100 $!

10si10 (14-03-2011 ; 2:35 pm) #

Multumim pentru toate informatiile exacte pe care le-ati furnizat.
Intr-adevar, din aceasta perspectiva mult mai documentata, ceasul este unul foarte bun.
Va felicitam pentru achizitie! Speram sa mai scriem si despre alte ceasuri din colectia dumneavoastra, mizand ca veti veni cu completari care le vor scoate in evidenta capacitatile iesite din comun sau care le fac mai speciale.

10si10 (17-03-2011 ; 12:54 pm) #

Observam ca “s-a inflamat” lumea si dorim sa lamurim pe cei care nu reusesc sa inteleaga.
Articolul, asa cum se si observa, este o parere proprie si nu are informatii eronate. Este bazat pe informatiile oficiale.
Suntem deschisi discutiilor si agreem si alte puncte de vedere, atata timp cat ele sunt expuse intr-un mod decent si politicos.
Judecand dupa nivelul de cultura al celor care au comentat si i-am moderat, putem spune ca acest model mai are un minus major. :)

V. (19-03-2011 ; 8:45 pm) #

Mda….Cainii latra, caravana trece… Noroc de Domnia voastra ca ati reusit sa ma categorisiti din punct de vedere intelectual(nu cultural). Sunteti intr-adevar un fin cunoscator al naturii umane…. :)))
Ma rog, Domniei voastre, care parte din comentariul meu v-a ofensat? Sau ca sa ma cobor la nivelul intelectual(treaba cu cultura e un pic diferita de intelect, in caz ca Domnia voastra nu stia treaba asta) pe care Domnia voastra mi l-a stabilit: “Da’ cu ce a injurat baiatu’, de s-a oparit baiatu’???”

Chiar va rog, subliniati-mi unde am ofensat pe Domnia voastra, prin limbaj indecent si nepoliticos. Apropo, “dupa nivelul de cultura al celor care au comentat si PE CARE i-am comentat”. Sa nu va fie cu suparare, Domnia voastra… ;)

V. (19-03-2011 ; 8:47 pm) #

“dupa nivelul de cultura al celor care au comentat si PE CARE i-am comentat”. Sa avem pardon, Domnia voastra, era vorba de “moderat”. Mea culpa(desi nu stiu ce inseamna, am considerat ca suna fain :) )

M (20-03-2011 ; 1:08 pm) #

V., eu zic ca locul tau este pe un forum, la topicul flame.

10si10 (21-03-2011 ; 10:05 am) #

Domnule V., ne bucuram ca probabil in cele din urma ati inteles ca este vorba de o serie de comentarii care nu au aparut. Da, un “pe” era numai bun acolo.
Atitudinea asta stradala in schimb, iar nu va face cinste. Haideti sa ramanem la nivelul la care ne-am cunoscut, mai putin partea tendentioasa care si in cazul dumneavoastra a trebuit sa o editam si PE care speram sa nu o mai regasim pe viitor.
In cazul in care mai este nevoie sa aducem completari, va vom spune ca nu vom lasa acest proiect sa cada prada oamenilor “mici”, intrand in tot felul de dispute copilaresti.

V. (21-03-2011 ; 7:46 pm) #

Domnului M. nu am de gand sa-i raspund pentru ca replica dumnealui e venita din “putul gandirii”. Nu are nimic coerent intr-insa. Si apropo, respectati regulile elementare de politete si nu tutuiti oameni pe care nu-i cunoasteti(ca sa fiu mai in “registrul” matale). Trec peste misto-ul “scremut” cu topicul “flame” ca e prea………lame……. Si nu va mai fortati sa-mi raspundeti, ca in spatele monitorului…se nasc monstri…si voinici..

Pe de alta parte, domnule 10si10, tot nu m-ati lamurit: ce a trebuit sa cenzurati in mesajul meu, de fapt? Ca m am referit la un anumit forum? Ca am folosit expresia “prostia asta”? Ca am folosit expresia “purist”(cautati-l pe DEX online)?
Acum chiar incepeti sa ma jigniti. Care atitudine “stradala”(suna aiurea, dar sa o folosim pe a d-voastra…), Domnule 10si10?? V-am injurat, v-am umilit, mi-am batut joc de d-voastra, v-am jignit familia, mi-am permis sa va tratez cu dispret?? Cine este cel care si-a permis sa jigneasca folosind expresii ca “inflamat”, cine si-a permis sa judece nivelul meu de cultura(si banuiesc ca si pe al altora) si sa mai si “mistocareasca” pe tema asta?
“Oameni “?? Asta e raspunsul d-voastra la o replica pertinenta?
Nu va faceti griji, Domnule 10si10, nu am de gand sa “tulbur” linistea acestui site. Si nici “somnul ratiunii”…. Stima!

V. (21-03-2011 ; 7:47 pm) #

P.S. : Oameni “mici” dupa exprimarea D-voastra.

10si10 (22-03-2011 ; 2:56 pm) #

Domnule (sau Doamna?) V., sunteti atat de incrancenat incat nu v-ati gandit 5 secunde ca ne-am referit la altii. Se pare ca sunteti obisnuit cu acest gen de dispute. Noi nu si speram ca nu veti “tulbura” linistea si armonia unui site care ofera altceva decat “valuri”.

Liviu (04-10-2012 ; 10:27 pm) #

De ce oare,in peste 90% din cazurile in care oamenii incep prin a comunica decent,atunci cand isi dau seama ca sunt protejati de distanta,identitate falsa…brusc devin obraznici,agresivi,exersandu-si talentul pretios de a da replici ironice si de a-si arata curajul fara limite de a infrunta pe oricine,oricum.Lumea asta virtuala nimiceste ratiunea,realismul si bunul-simt al multora dintre noi.Sunt convins ca in lumea reala,cei mai multi sunt mult mai flexibili si mai putin insistenti in astfel de polemici absurde.Ce ati patit?Nu gasiti nicaieri un loc potrivit pt.a refula?Cautati o sala de sporturi de contact sau,macar o carciuma plina de oameni suparati si descatusati-va…E extrem de suparator faptul ca orice discutie in care-si fac loc anumite pareri diferite,se transforma mult prea usor intrun conflict.FITI BARBATI PE STRADA!INTERNETUL NU E CAMP DE LUPTA PENTRU NIMENI!

Scrie un comentariu