Ceasuri ciudate. Episodul 2

AAm promis aici ca vor urma si alte ceasuri greu de citit, sau macar cu un aspect ciudat. Mai jos vom continua sa descoperim noi modele de ceasuri.

Primul ceas despre care as vrea sa va vorbesc este de la TokyoFlash, o companie care se ocupa exclusiv cu crearea de ceasuri cu led in cele mai diferite moduri cu putinta, ba chiar uneori cred ca le dezvolta numai pentru a ne da noua batai de cap.  Ceasul se cheama Optical Illusion LED Watch si dupa cum spune si numele, o sa ne fie foarte greu sa ne dam seama ce ora este. Puteti sa va dati seama ce ora este in imaginea din dreapta? Eu n-am reusit din prima, dar daca ne uitam mai atent si ne concentram atentia am vedea ca este 05:36, undeva in labirintul de liniute verzi pe fundalul negru. Daca nu o puteti vedea, nu-i nimic, exista un buton pe margine pe care puteti apasa si iluzia optica devine mai clara. Destul de dragut, chiar daca or sa ne doara ochii uitandu-ne mai des la el.

Urmatorul ceas este de la firma de design Yanko si se numeste Ever Increasing Watch (ceasul care mereu creste). Pe ecranul ceasului gasim un grafic, cu o grila si niste linii punctate din loc in loc, ce ne amintesc de orele de matematica. Linia albastra de sus indica ora, linia punctata verde indica numarul de minute*10, iar linia rosie de jos indica numarul de minute pana la aprinderea urmatorului punct verde. Pentru cei care au batai de cap privind aceste indicatii pot apasa pe un buton care face sa apara sub fiecare linie numarul de ore si minute. Ceasul vine in versiuni de argintiu, ca in poza,  sau negre. Este disponibil in magazinele Yanko Design pentru 179 de dolari.

Ultimul ceas este un concept de la un designer pe nume Lv Zhogfang. Chinezul a ales sa deseneze pe cadranul ceasului stele in loc de data in sine. La prima vedere am luat-o ca pe o provocare, sa gasesc algoritmul prin care voi putea citi ora. Imposibil. Pe masura ce citeam instructiunile imi dau seama ca punctele de pe cadran nu au nicio treaba cu indicarea orei. Acum urmeaza partea interesanta, chiar draguta. Pentru a citi ora va fi nevoie de o miscare mai brusca a ceasului sau sa batem usor in geamul protector care va muta punctele in pozitia ce poate indica ora in mod analog. Punctele ma mari indica orele iar cele mai mici indica minutele.

13 January   by | 4 comentarii | Branduri:

Comentarii

keno (16-01-2011 ; 1:59 pm) #

la ce pret este?

alex (17-01-2011 ; 4:07 pm) #

care dintre ele?

crystoph (19-01-2011 ; 6:58 pm) #

ce pret are ultimul ceas?

alex (21-01-2011 ; 3:56 pm) #

Ultimul ceas e un concept :)

Scrie un comentariu