Ceasuri originale si ceasuri fake

CCeasul – o bijuterie indispensabila oricarui individ. Incercam sa il asortam cat mai bine la tinuta, cumparam ceasuri elegante, ceasuri sport, ceasuri fashion.

Si locurile unde ne sunt prezentate spre vanzare sunt diferite: magazine, forumuri, site-uri specializate, piete, talciocuri etc. Fiecare incearca sa ne convinga ca marfa lui e cea mai buna. Nu avem posibilitatea de a merge imediat la specialist pentru a face o autentificare. Iata cateva elemente de care trebuie sa tinem cont pentru a deosebi un ceas fake de unul original. Oricum, va recomand ca verificarea finala sa o faca un profesionist. Dar daca tineti cont de cateva sfaturi, scutiti banii de taxi.

Verificati cu atentie carcasa si bratara. Daca prezinta urme de oxizipoleiala se jupeste, are imprimat pe bratara 18k  750,  coronita remontoare are o culoare galben inchis spre negru, capacul ceasului este prins cu suruburi in cruce, e clar: ceasul este fake.

La aceste ceasuri calendarul nu se opreste la data de 31 ci merge pana la  39.

Unele ceasuri se vor a fi cronometre (a nu se confunda cu COSC certified‎).
In primul rand trebuie sa aiba doua butoane in plus fata de ceasul normal. Un buton start-stop situat la ora doua si un buton reset situat la ora 4. Ei bine, in acest caz pornim cronometrul sa vedem daca acesta functioneaza. Nu va lasati pacaliti daca apasand pe butoane veti constata ca acele cadranelor mici inainteaza cate un pas. Asta nu inseamna  ca a pornit cronometrul.

Daca vanzatorul este in piata si incearca cu orice chip sa va vanda un ceas, sa va convinga ca nu are bani de tren, ca i s-a stricat masina si nu are bani de reparatie, daca de la 500 lei reduce pretul la 50 de lei si daca are palarie cu boruri largi si mustati intoarse, e clar, ceasul este fake.

Este bine de tinut cont de faptul ca nu exista ceasuri “replica A”, “replica AAA+++”. Exista ceasuri originale si ceasuri false. Este perfect adevarat ca fiecare cumpara dupa propriul buget, dar personal prefer un Racheta autentic si precis decat un fake.

Articol scris de Adrian Rotariu

18 April   by | 15 comentarii

Comentarii

claudiu (18-04-2011 ; 4:34 pm) #

Totusi,sa nu generalizam.Suruburile de prindere ale capacului spate pot fi “in cruce” si la ceasurile autentice.De exemplu,producatorul de ceasuri Diesel,foloseste pentru prinderea capacelor spate,numai suruburi “in cruce”.Fac exceptie modelele ale caror capace sunt prinse prin insurubare.Acelasi lucru se intalneste si la unele modele ale producatorului Fossil.

Iata si doua exemple :

Diesel : DZ1216
Fossil : ES1967

Budy (19-04-2011 ; 3:50 pm) #

Pai domnul Rotariu vorbea de ceasuri, nu de bratari sau busoel ;-).

ducu (21-04-2011 ; 12:30 am) #

diesel nu e un tip de motor?

Sfantu’ (22-04-2011 ; 2:03 pm) #

Da e un motor pe benzina =)))

SORIN (18-08-2011 ; 12:18 pm) #

BUNA ZIUA,MA NUMESC SORIN DIN ORADEA SI AM O INTREBARE DACA MA PUTETI AJUTA.CUM VERIFIC UN CEAS LONGINES MASTER COLECTIONE DACA ESTE ORIGINAL SAU FALS. MULTUMESC

Sfantu’ (18-08-2011 ; 11:22 pm) #

La un ceasornicar sau pe ceasornicar.ro/forum, sunt baieti profesionisti care te pot ajuta in legatura cu autenticitatea ;)

Adrian Rotariu (19-08-2011 ; 8:18 am) #

Salut Sorin
Am vizionat imaginile trimise.Ceasul tau pare autentic.Scriu “pare”deoarece imaginile nu sunt de cea mai buna calitate. Ideal ar fi sa obtii un certificat care sa ateste autenticitatea. Acest certificat nu se poate obtine pe baza unor imagini. Va trebui sa mergi cu ceasul la specialist unde vei putea obtine mult mai multe informatii despre ceasul tau (precizie, etanseitate,amplitudine). Succes !

stoian sorin (31-03-2013 ; 5:00 pm) #

cum pot verifica daca un ceas fossil este original sau fake?are ceva care il evidentiaza?

R. Goldschmidt (02-06-2013 ; 11:24 am) #

@ Stoian Sorin: Pana in momentul de fata nu am vazut nici macar un ceas Fossil fake, dar un ceas fake se poate observa usor, uneori si de la o distanta considerabila, trebuie doar sa ai un ochi format! Ceasornicarii care construiesc aceste ceasiro, vorbim de originale, dau o imensa atentie detaliilor, cadranul bine lucrat, un remontor mai mare, inscriptionarile brand-ului si gradatiile fin lucrate. Daca este un open-heart si se pot vedea rubinele, daca sunt mai mici decat de obicei, este un fake. Cum a spus si domnul Rotariu, nu exista replici clasa A ori AAA +++, poate doar copia fidela si recunoscuta oficial a ceasului de buzunar Marie-Antoinette, construit de Abraham-Louis Breguet, dar este o creatie tot a casei Breguet, gratie regretatului Nicholas Haysek, dar are un pret inestimabil. Am vazut ceasuri marca ” A. Lange & Söhne” ce purta inscriptia, ce e drept pe mecanism, a altei marci renumite si anume IWC. Este adevarat ca unele pot fi mai bine lucrate, dar sa dai pana la doar 700 de lei pe o replica a brand-urilor de Haute Horlogerie gen: Patek Philippe, Breguet, A. Lange & Söhne, etc, chiar si a claselor inferioare de referinta: printre cele mai replicate: Rolex, Brietling, etc. Mai bine de suma respectiva, chiar si mai jos, ori un pic mai sus, se pot cumpara ceasuri respectabile, chiar daca sunt de masa, gen: Lorus, Casio, pana si Q&Q, de fapt mai bine un Q&Q decat o replica, sincer!

Marian (28-07-2013 ; 1:30 am) #

Salut ! Am primit un Swatch Irony de la cineva si as dori sa stiu cum aflu daca e original sau nu, cum ii aflu modelul si probabil, cum ii deschid capacul din spate. Daca doreste cineva pozele, lasati-mi un mail sau mesaj.

matei (01-08-2013 ; 10:57 am) #

am un ceas rolex milguss si vreau sa stiu daca e un fas sau nu cine ma poate ajuta???va maltumesc

cipri (04-08-2013 ; 2:05 pm) #

detin un ceas Pulsar titanium si doresc sa stiu daca este original ???
va multu

marian (26-10-2013 ; 4:21 pm) #

Recent am intrat in posesia unui ceas Audemars Piguet Automatic cum pot afla daca este fake sau original?

alexeyy29 (08-12-2013 ; 1:27 am) #

Buna seara ,
Vreau sa iau un ceas cartier automatic cronograph , model Pasha de Cartier . Cum pot verifica daca este original si nu replica ?
Sunt anumite detalii care nu pot fi replicate ? Va multumesc.

Adrian Rotariu (09-12-2013 ; 3:49 pm) #

Buna ziua

Va recomand sa mergeti la un specialist sa faca autentificarea ceasului. Chinezii copie foarte bine carcasele.

Scrie un comentariu