Chaumet pentru Only Watch

CChaumet a fost fondata in 1780, la Paris si a avut o istorie destul de zbuciumata. La inceput, compania se baza pe crearea bijuteriilor si primeau comenzi de la Napoleon si Regina Marie Louise de Habsburg. 100 de ani mai tarziu au intrat si pe piata ceasurilor, la acea vreme un ceas fiind considerat o bijuterie. 200 de ani mai tarziu, prin 1987, brandul era condus de Jacques si Pierre Chaumet, care incercau sa tina compania pe picioare, aceasta intrand in insolventa, cu o datorie de 200 de milioane de dolari. Sunt anumite speculatii privind legalitatea relatiei dintre companie si bancile franceze. Totusi, ei au fost gasiti vinovati de frauda si in 1991 au primit o sentita cuprinsa intre patru si cinci ani in inchisoare. Mai tarziu, aceasta pedeapsa s-a redus la sase luni, schimbare care a ridicat semne de intrebare, mai ales la nivelul presei, legate de impartialitatea judecatorilor. In declin, in 1987, compania a fost cumparata de Investcorp. Si acestia au avut probleme, intre anii 1995 si 1997 brandul avea datorii de 10 milioane de franci, dar s-au redresat si au avut din nou profit incepand cu anul 1998. In 1999 au venit cei de la LVMH si au cumparat compania. Dupa incercarea ratata a celor de la Investcorp de a cuceri piata americana in anii `90, cei de la LVMH s-au reorientat spre piata asiatica, unde au avut succes.

Acum, brandul participa la licitatia caritabila organizata de Only Watch cu un model interesant. Ceasul Dandy Arty are un design mai modern: carcasa din otel inoxidabil are o forma mai rar intalnita. Latimea ei este de 40 mm si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Remontoarul este deasupra orei 12, iar sistemul de prindere al curelei are un aspect mai deosebit. Ceasul nu are cadran, indicatoarele si ora 12 fiind plasate direct pe una dintre placutele mecansimului si protejate de un geam din safir. Mecansimul, partial vizibil, are un calibru CP12V-V, 25 de jewels si o rezerva de energie de 42 de ore. Ceasul are un levier drept, un balansier monometalic si un sistem pentru socuri. Rotorul are gravata inscriptia „Dandy”.

La evenimentul Only Watch, brandul se asteapta ca modelul sau sa fi cumparat cu o valoare cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de euro.

8 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Chaumet Bee my Love GM | 10 si 10 (23-09-2011 ; 3:26 pm) #

[…] am facut cunostinta cu Chaumet am discutat despre modelul Dandy Arty care participa la licitatia Only Watch. Acum ei au luat modelul Bee my Love GM, adresat femeilor, […]

Scrie un comentariu