Chopard scoate un model experimental

CCei de la Chopard au lansat un model experimental, cu o frecventa inalta. Ceasul High Frequency, cu calibrul L.U.C 8HF a fost creat in atelierele din Fleurier, Elvetia si, asa cum ne putem da seama din nume, are o frecventa de 8Hz. Desi nu este cel mai rapid ceas de pe piata, nu sunt multe ceasuri care au atat de multa precizie.

Din discutiile pe care le-am avut pana acum, am vazut ca un mecanism automat normal, are o frecventa undeva la 4Hz. Ca o comparatie, mecanismul lui El Primero de la Zenith are o frecventa de 5Hz, adica 36.000 de vibratii pe ora.

Cei de la Chopard au mentionat intr-un comunicat de presa ca: “valoarea unui mecanism cu o frecventa inalta sta intr-o imbunatatire semnificativa a proprietatilor calibrului de a ramane precis si, in special, in rata de reluare si de stabilitate a calibrului.” Mecanismul a trecut testele COSC, primind astfel certificatul.

La o astfel de frecventa si materialele trebuie schimbate sau imbunatatite. Astfel, Chopard a folosit siliconul pentru multe dintre piesele esapamentului, cum ar fi levierul sau rotita. Au reusit sa descopere un nou mijloc de a fixa siliconul de metal, tehnica ce este in procesul de patentare. Datorita frecventei destul de mari, care va consuma si mai multa energie, ceasornicarii din Elvetia au reusit sa creeze un sistem format dintr-o singura caseta arc, care asigura o rezerva de energie de 60 de ore. Mecanismul este dotat cu 31 de jewels, iar podurile sunt decorate cu motive Cotes de Geneve. Ca functii, indica orele si minutele si are un cronometru pentru secunde si un afisaj pentru data. Carcasa care sustine intreg mecanismul este creata din titaniu si are un diametru de 42 mm si o grosime de 11.47 mm. Pe spate, are un geam din cristal de safir, prin care se poate vedea esapamentul. Ceasul se incheie cu o curea din piele neagra de alligator cu catarama din titaniu.

Cei de la Chopard sustin ca intentioneaza sa foloseasca acest mecanism si in creatiile viitoare. Ceasul High Frequency va ramane inca sub observatie pentru testarea pe termen lung a preciziei. Pretul inca nu a fost divulgat, dar stim ca modelul este in editie limitata de 100 de bucati.

16 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu