Christophe Claret Incepe Un Nou Capitol

CChristophe Claret vrea sa puna bazele unei noi generatii de ceasuri si lanseaza modelul X-TREM-1. Ceasul reprezinta un pas important in cercetarea brandului, ceasornicarii fiind incantati ca au atins praguri inalte in estetica si tehnica.

Brandul a dorit ca numele ceasului sa fie cat mai special, asa ca l-au alcatuit din initialele unor cuvinte: X-experienta, T-timp, R-cercetare, E-inginerie si M-mecanism. Cei de la Christophe Claret au sustinut ca s-au inspirat din “eruptiile solare si din Nebuloasa Fluture (Butterfly Nebula) pentru ca X-TREM-1 sa se foloseasca cat mai mult de ceea ce ii ofera natura”. Astfel, modelul se foloseste si de campurile magnetice pentru a indica timpul, indicatoarele nefiind conectate direct la mecanism.

Mecanismul este compus din 419 de componente si 64 de jewels. Exista doua casete arc, una pentru mecanism si una pentru indicatori. Cusca tourbillonului este inclinata la 30 de grade si este sustinuta de un rulment dublu din ceramica. Marginile placutei principale sunt inclinate si ele la 30 de grade. Frecventa mecanismului este de 21.600 de vibratii pe ora, iar rezerva de energie este de minim 50 de ore.

Daca mai tineti minte ceasul DualTow NightEagle, atunci cu siguranta ca recunoasteti cele doua benzi de pe lateralele cadranului, pe care sunt marcate orele. Interesant este modul de indicare a timpului: in tuburile laterale se afla cate o sfera din otel, care se aseaza in dreptul orei respective. Carcasa din titaniu are o dimensiune de 40.8 x 56.8 mm, o grosime de 15 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Cureaua este din piele de aligator sau din piele cauciucata.

Nu am reusit sa aflam un pret de vanzare pentru X-TREM-1, dar stim sigur ca este in editie limitata de 8 bucati.

 

18 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Noi Parteneri Pentru FHH | 10 si 10 (02-10-2012 ; 12:06 pm) #

[…] mecanisme complicate si a marcat infiintarea brandului cu ceasul DualTow. Ultima lansare, modelul X-TREM-1 a adunat mii de laude, fiind apreciat pentru modul de indicare a orelor si minutelor, prin […]

Scrie un comentariu