Christophe Claret Soprano

DDupa ce s-a anuntat parteneriatul dintre Christophe Claret si FHH, brandul a lansat ceasul Soprano, care a fost admirat din toate directiile, de la design si detalii pana la mecanism. Inca de la prima vedere ne putem da seama de munca depusa pentru acest model si ni se pare a fi o combinatie intre high-tech si clasic.

Soprano este supranumit “ceasul contrastelor”, simbolizand Parlamentul Britanic si Regele Frantei. Cu cateva decenii inainte ca Big Ben sa anunte timpul in Londra, Regele Frantei, Charles X a avut un impact major in arta, arhitectura si ceasornicarie, in acest domeniu numarandu-se si podurile Charles X, regasite in multe dintre ceasurile de buzunar. Deoarece Christophe Claret si-a petrecut mult timp restaurand modele din aceasta epoca, ceasornicarul s-a gandit sa incorporeze acest moment istoric si in modelul proaspat lansat. Soprano impresioneaza printr-un minute-repeater pe patru note si printr-un tourbillon de 60 de secunde. Modelul aduce un tribut traditiilor brandului, care s-a remarcat de-a lungul timpului prin complicatii inovatoare si componente din safir, care au aparut in tehnica celor de la Christophe Claret in anul 1997.

Minute-repeater-ul este printre cele mai solicitante complicatii in primul rand datorita constructiei, care implica, de obicei, doua ciocanele ce lovesc doua gonguri. “Clarion repeater” este o astfel de constructie, doar ca se foloseste de trei note, iar sferturile de ora sunt anuntate sub forma de melodie. Soprano are un minute-repeater “Westminster”, denumire data pentru notele specifice care seamana foarte bine cu cele ale ceasului Big Ben. Brandul sustine ca acest model are patru gonguri care fac o dubla rotatie in jurul mecanismului. Pentru o rezonanta mai buna, carcasa este creata din aur si titaniu, metal bine cunoscut pentru proprietatile acustice. Claret sustine ca “atunci cand am infiintat aceasta companie, primul mecanism creat a fost unul cu minute repeater si de aceea aceasta complicatie este foarte speciala pentru mine”.

Tourbillonul de 60 de secunde are un esapament cu levier elvetian, un balansier cu o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora, poduri in stilul Charles X si un dispozitiv anti-soc. Mecanismul mecanic este compus din 450 de componente si 39 de jewels si asigura o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Carcasa are o dimensiune de 45 x 56.8 mm si o grosime de 15.32 mm. Este creata din aur rosu sau aur alb, ambele fiind combinate cu titaniu.

Fiecare varianta a ceasului Soprano, cea din aur alb si cea din aur rosu sunt in editie limitata de 8 bucati. Din nefericire nu am reusit sa aflam pretul pentru aceste modele.

 

 

9 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu