Colectia Bond, James Bond

PPe 10-11 septembrie Muzeul National de Orologerie din USA va prezenta  cea mai completa colectie de ceasuri de mana purtate de actorii care l-au jucat pe agentul 007, din 1950 pana in prezent. Spunem cea mai completa, pentru ca asupra unor modele de ceasuri inca nu exista o certitudine. Munca de documentare a fost facuta in parteneriat cu cei de la Seiko U.K..

Cel mai important ceas ce va fi prezent in colectie este chiar cel  purtat de Ian Fleming, creatorul personajului James Bond, un Rolex Explorer 1016 despre care se spune ca a fost la originea inspiratiei autorului in lucrarile sale. Ceasul va fi prezent pentru prima oara alaturi de manuscrise de la moartea autorului.

Ceasurile prezente

Marcile ce au fost identificate de-a lungul anilor in seria James Bond sunt Breitling, Fossil, Gilbert, Hamilton, Omega, Rolex, SEIKO, Swatch.

Ceasurile de mana Omega au fost identificate in cele mai recente ecranizari, James Bond jucat de Daniel Craig a purtat un Planet Ocean 2907.50.91 in ‘Casino Royale‘  si un Planet Ocean 2210.50 in ‘Quantum of Solace‘, iar Pierce Brosnan a purtat un Omega Seamaster 2541.80 in ‘GoldenEye‘. Sean Conery a purtat in ‘Dr. No‘ un Rolex Submariner 6538,  iar in ‘Thunderball‘ un Breitling To Time. Roger Moore a purtat in cele 3 filme un Seiko Quartz LC in ‘The Spy Who Loved Me‘, un Seiko Chronograf  in ‘A View to a Kill‘ si un Hamilton Pulsar P2 LED in  ‘Live and Let Die‘.  Timothy Dalton care a jucat rolul lui 007 in 2 ecranizari, in ‘The Living Daylights‘ a purtat un Tag Heuer, iar in ‘Licence to Kill‘ a avut un Rolex 16610 Submariner.


23 August   by | 1 comentariu | Branduri: , , , , , , ,

Comentarii

Lucian E. (02-09-2010 ; 1:06 pm) #

Primul SEIKO e o gluma…pentru James Bond…

Scrie un comentariu