Colectia Capeland de la Baume & Mercier

â„Die Presse” este un ziar national austriac care si-a facut un obicei ca in fiecare an sa acorde premii celor mai votate ceasuri. Pe data de 6 Decembrie, a avut loc a XVI-a editie. Ceasurile castigatoare au fost votate de cititorii „Die Press” si de vizitatorii targurilor din Viena si Munich. Brandul care a castigat doua premii, unul in fiecare locatie, a fost Baume & Mercier. Ceasul Capeland Flyback Chronograph a castigat locul II la Targul Viennatime din Viena si locul IV la Targul Munichtime din Munich, ambele premii fiind la categoria „Sporty Dynamics”.

La o saptamana de la premiere, brandul a anuntat lansareau unui nou model, din aceeasi colectie cu cel care le-a adus cele doua premii. Brandul a afirmat ca aceasta colectie, Capeland, „sintetizeaza” un stil de viata linistit de pe malul marii. De asemenea, ceasurile din aceasta colectie reprezinta autenticitatea si caracterul puternic. Colectia este inspirata dintr-un cronograf cu un singur buton, din anul 1948. Ceasurile au placuta din spate curbata, iar geamurile sunt din cristal de safir in stil „chevé”, caracteristici ce aduc aminte de ceasurile de buzunar „galet”, destul de populare la inceputul secolului al XIX-lea. Pe langa faptul ca aceste ceasuri sunt indragite datorita istoriei pe care o au in spate, Baume & Mercier le-a mai adaugat ceva demn de admirat. Fiecare ceas este dotat cu un mecanism automat cu o functie complexa „flyback” a cronografului. Calibrul Bi-compax, este creat de La Joux Perret, are suruburi albastre, greutatea oscilatoare este finisata cu motive „Côtes de Genève” si are gravata litera greceasca Phi, ca un simbol al echilibrului si perfectiunii. La fiecare ceas, toate acestea sunt vizibile printr-un geam din cristal de safir. Desi ceasurile reprezentative colectie Capeland au cadranul alb, de aceasta data, brandul s-a gandit sa creeze un model cu cadran negru. Baume & Mercier sustine ca acest gen de cadran, cu indicatori contrastanti, in combinatie cu cureaua maro, ii confera ceasului un aspect retro si armonios. Acesta este sustinut si de carcasa din otel inoxidabil, care are un diametru de 44 mm si o grosime de 16.5 mm. Ca tot am discutat mai devreme de mecansimele acestor modele si acest ceas este inzestrat cu unul automat, creat tot la La Joux-Perre. Spre deosebire de alte modele din colectia Capeland, acesta are 27 de jewels, o frecventa de 4Hz si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Ca functii, cum mai mentionat si mai sus, are conograf „flyback”, o scara tahometrica, afisaj pentru data si scara telemetrica. In ceea ce priveste cadranul, acesta este destul de lizibil, iar indicatoarele „Berguet” aduc o tenta clasica ceasului. Fiind inspirat din „peisajul litoral”, ceasul are si o rezistenta la apa pana la 50 de metri.

Lansarea oficiala va avea loc deabia in primavara anului 2012, iar Baume & Mercier sustine ca ceasul va avea un pret destul de ridicat.

16 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu