Colectia Hampton de la Baume & Mercier

DDe 180 de ani, de cand cei de la Baume & Mercier se afla in industria orologeriei, ceasurile s-au bucurat de atentia multor fani, ele devenind ceva simbolic si fiind bazate intotdeauna pe excelenta. Brandul a incercat mereu sa aduca in modele sale autenticitatea, valoarea si stilul fiecarui om.

Baume & Mercier tocmai a reintrodus colectia Hampton, cea care a fost prima data creata in 1994. Ceasurile din aceasta “familie” sunt insipirate dintr-un model din anii 1940, care induce ideea unui clasicism autentic, dat de o carcasa delicata si eleganta.

Ceasurile pentru femei sunt aproape identice cu cele adresate barbatiilor, unele au in componenta lor si diamante imprimate subtil pe carcasa: prima varianta are 20 de diamante dispuse pe laterala curbata a carcasei, iar cel de-al doilea model are 36 de diamante asezate pe cele doua „domuri” de la ora 12 si 6. Si curelele sunt de doua tipuri: fie din otel inoxidabil, fie din piele de aligator sau satin. Ceasul vedeta din aceasta colectie, la nivelul celor adresate doamnelor este unul care are 80 de diamante si o curea alba din piele de aligator. Indiferent de infatisare, aceste modele au aceleasi caracteristici tehnice. Carcasa este de 27 x 40 mm, cu o grosime de 9.5 mm si cu o rezistenta la apa pana la 50 de metri. Geamul din cristal de safir este curbat, iar placuta din spate este prinsa in 4 suruburi. Mecanimsul este unul cuart, fiecare model are orar si secundar, iar la ora 3 este un afisaj pentru data. In functie de preferinte, cadranul poate fi o combinatie intre negru si gri sau alb si gri.

Ceasurile pentru barbati sunt si ele de mai multe tipuri. Unele au un mecanism ETA 2895 mecanic, cu secundele afisate la ora 6 si cu o marime de 32 x 45 mm, iar unele cu variante de cronograf, cu o marime de 30 x 47 mm si cu un mecanims ETA 2894 automat. Variantele cu cronograf sunt in doua tonuri, ca negru si maro sau negru si gri. La aceste modele cureaua este din piele de aligator. Si aici este un model vedeta, el poate fi facut din otel inoxidabil, cu o carcasa de 34 x 47 mm, cu un mecanism personalizat, cu o rezerva de energie de 65 de ore si cu o greutate oscilanta proprie. Grosimea acestui model este de 13.45 mm, iar rezistenta la apa este pana la 50 de metri. Varianta mai simpla, de 29 x 45.5 mm este facuta din aur rosu, are 21 de jewels si  o rezerva de energie de 42 de ore. Grosimea acestui model este de 10.65 mm, iar rezistenta la apa este tot pana la 50 de metri. La aceste modele cureaua poate fi din piele de aligator sau din otel inoxidabil.

O colectie readusa la viata, plina de eleganta si modernitate, dar care pastreaza aspecte importante ale modelelor clasice.

18 August   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Hampton pentru doamne | 10 si 10 (17-07-2012 ; 4:10 pm) #

[…] trecut am discutat despre colectia Hampton de la Baume & Mercier, care cuprinde modele inspirate din ceasurile anilor ’40. Acum, brandul […]

Scrie un comentariu