Concept de la Casio

DDupa Fossil Connected a venit si randul concurentei sa apara pe piata cu un concept de ceas ce comunica cu telefoanele moderne. Compania Casio a prezentat saptamana trecuta in Las Vegas un prototip de acest fel care a fost echipat cu o tehnologie noua ce face ca nivelul de energie consumata sa fie foarte scazut.

Nu arata la fel de bine ca un ceas cu ecran analog si nici nu este necesar, avand in vedere ca este facut pentru functionalitate. Ecranul digital indica purtatorului, ca si la Fossil, informatiile despre mesaje, emailuri si apeluri pierdute. Toate informatiile sunt trimise prin bluetooth, in timp ce telefonul poate fi in rucsac sau in buzunar.  Ceasul are doua functii interesante in plus: una permite utilizatorului sa treaca telefonul pe silent cand acesta suna si  una are mod de localizare a telefonului pierdut.

Este un minicalculator la incheietura mainii, ce probabil va putea fi actualizat in functie de noile functii ce vor aparea la noile modele. Inginerii de la Casio au spus ca ceasul va fi destul de abil incat sa se poata sincroniza cu diferite aplicatii de pe telefon cum ar fi: masurarea distantelor, viteza, directia sau altitudinea.

Daca va putea comunica cu multe dintre telefoanele moderne de pe piata (nu numai cu cateva cum se intampla la Fossil) si va avea un pret decent, va fi popular.

11 January   by | 4 comentarii | Branduri: ,

Comentarii

add (11-01-2011 ; 6:24 pm) #

astept de o gramada de vreme un G-Shock digital si simplu. Nu e asta :)

alex (11-01-2011 ; 6:30 pm) #

eu astept de mult un G-Shock care sa nu ma traga la fund cand intru in apa. :)

ion2009 (15-01-2011 ; 10:02 am) #

Pentru Alex:
In cazul acesta, inseamna ca nu ati avut sau n-ati atins niciodata un G-shock, daca spuneti ca v-ar putea trage la fundul apei. Ceasului G-shock i se pot aduce alte acuze, cum ar fi: neasezarea confortabila pe incheietura mainii (pentru unele persoane), design-ul prea incarcat (prea multe brizbizuri inutile), dificultatea citirii cadranului (datorita cifrelor prea mici sau prea intunecate), un meniu cam greoi etc. Dar sa spui ca G-shock-ul este greu, la 45-47g, este o aberatie. Poate cele de inox sunt grele, dar toate ceasurile din inox, daca sunt de dimensiuni mari, sunt grele. Ba, mai mult, in articolul de mai sus era vorba de un ceas din plastic. Aşadar…

alex (17-01-2011 ; 4:11 pm) #

Am atins un G-shock. E singurul ceas digital pe care l-as pune la mana datorita istoriei si a experientei pe care o are compania in domeniu. Nu-mi place un singur lucru: sunt imense. De ce sa nu fie alea 50g mai putine?

Scrie un comentariu