Constellation to Constellation de la Van Cleef & Arpels

AAm vorbit acum cateva zile de cateva modele din colectia From Earth to Moon de la Van Cleef & Arpels. Se pare ca brandului ii plac aceste motive astrale, probabil pentru ca pot da frau liber imaginatiei. O noua colectie semnata de aceasta companie este Constellation to Constellation, care curpinde patru modele de ceasuri cu cadarane “magice”.

Primul, Lady Arpels Pavo aduce un tribut constelatiei Paunului, localizata in emisfera sudica, fiind dedicata Herei. In mitologia greaca, paunul este simbolul revenirii primaverii. Cadranul este facut din aur, diamante si praf de perla. Cum era de asteptat, elementul principal este un paun „pudrat” cu diamante. Cele doua indicatoare sunt subtile pentru a putea fi admirata sculptura, dar, in acelasi timp destul de proeminente pentru a indica ora. Carcasa acestui model, de 38 mm, este din aur alb, iar bezelul este presarat cu diamante.

Al doilea model, Lady Arpels Cassiopeia, aminteste de cea care a provocat zeitele grecesti, datorita frumusetii ei, proclamandu-se ca fiind cea mai frumoasa femeie. Aceasta constelatie este in emisfera nordica. Decorul este unul in „flacari” si a fost sculptat pe una dintre cele mai fragile si dificile pietre de sculptat, opalul. Combinatia de pietre si culori simbolizeaza perfect o furtuna astrala: nenumarate nuante de albastru, roz si negru sunt combinate cu email si diamante pentru un efect vizual deosebit.

Lady Arpels Cygnus este numele celui de-al treilea ceas din acesta colectie. Cadranul acestui model simbolizeaza constelatia Lebedei: noua stele care il insotesc pe Zeus. Pentru a o seduce pe Leda, o sotie credincioasa, Zeus ia forma unei lebede. Elena, copilul celor doi va fi cea care va cauza razboiul Troian. In China, o data pe an, aceasta constelatie creaza un pod intre cei doi indragostiti legendari, Niu Lang si Zhi Nu. Cadranul ceasului aduce la viata o pasare mitica. Cu aripile ei din diamante, ea zboara pe Calea Lactee, emailul oferind un efect de miscare pasarii.

Ultimul model din aceasta colectie, Lady Arpels Pegasus, infatiseaza cea mai deosebita creatura din mitologia greaca. Zeus a ales acest animal ca fiind mesagerul sau si este primul cal cu aripi din istorie. Constelatia Pegas simbolizeaza agilitate, independenta si elevare. Cadranul surprinde atat puterea cat si poezia: ornamentele calului sunt elegante, iar taieturile si forma pietrelor ofera putere corpului.

Mecanismul din toate modelele este unul mecanic, 830P, iar cureaua este din piele de aligator cu catarama metalica si diamante. Fiecare model este produs in editie limitata de 22 de piese.

Inca o data Van Cleef & Arpels reuseste sa inglobeze elemente deosebite in aceste instrumente de masurat timpul. Munca depusa pentru aceste modele este evidenta, mai ales datorita detaliilor.

1 July   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Cristina Sabau (05-07-2011 ; 2:30 pm) #

Incet incet devine brandul meu preferat :)

Scrie un comentariu