De Bethune DB 25 Perpetual Calendar

DDe Bethune “imbina poezia unui mecanism precis cu acuratetea calendarului perpetuu”. Pentru Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva, brandul a imbogatit colectia The Classics, cu modelul DB25QP Perpetual Calendar. Carcasa modelului este inspirata din forma unei tobe, are un contur bine definit, iar sistemul de prindere al curelei de carcasa este unul caracteristic brandului.

Ceasul are un diametru de 44 mm si este facut in totalitate din aur roz. Grosimea carcasei este de 12.5 mm, iar rezistenta la apa este pana la 30 de metri adancime. Geamul este din cristal de safir, rezistent la 1800 vickers, cu un tratament dublu pentru anti-reflexie. Cadranul este argintiu, cu motive guilloche. Clasicul este inspirat de forma indecsilor romani si de imaginea de ansamblu creata de toate elementele cadranului. Atractia acestui model o constituie sfera de la ora 12, care este facuta din titaniu si care indica fazele lunii. Aceasta este un element unic pentru brand si pentru a se integra cat mai bine in peisaj, ea si cele doua indicatoare au fost vopsite in albastru. La ora 3 este indicatorul pentru luna, la ora 6 este afisajul pentru data, iar la ora 9 se afla indicatorul pentru ziua saptamanii. Indicatorul pentru rezerva de energie se afla pe spatele ceasului. Cureaua modeului este din piele neagra de aligator cu catarama metalica. Remontoarul este insurubat si are doua pozitii.

Mecanismul acestui model este unul automat, cu un calibru propriu, DB 2024 QP. Este alcatuit din 335 de elemente, lucrate si decorate manual cu motive Cotes De Bethune. Butoiasul este dublu si balansierul este din titaniu si platina. Mecanismul are o „parasuta” tripla pentru absorbirea socurilor. Mecanismul are 29 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de aproximativ 120 de ore.

De Bethune lanseaza DB25QP Perpetual Calendar la pretul de 136.500 de franci elvetieni. Recunoastem ca este un model reusit si plin de expresivitate.

4 October   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Pingback Lista ceasurilor de la GPDH | 10 si 10 (17-10-2011 ; 3:08 pm) #

[…] „DB 25 Perpetual Calendar” de la De Bethune, are un pret de 136.500 de franci elvetieni; […]

Pingback De Bethune face o carcasa pentru Iphone 4S | 10 si 10 (16-11-2011 ; 12:05 pm) #

[…] telefon. Ceasul seamana cu un model al brandului despre care am mai discutat, si anume modelul DB25. La modelul de astazi, intalnim acelasi concept folosit: cosmosul si galaxia. Nu avem foarte multe […]

Scrie un comentariu