De Grisogono Black Forever

CCompania De Grisogono este relativ noua in domeniul orologerieri. A luat nastere in anul 1993, la Geneva, avand ca obiect de activitate crearea de bijuterii. Abia in anul 2000 brandul a creat prima colectie de ceasuri cu numele “Instrumento No Uno”. Experienta bijutierilor au facut ca ceasurile semnate de Grisogono sa aiba designuri inedite combinate cu cele mai interesante bijuterii.

Pentru a sarbatori succesul de care a avut parte de-a lungul anilor, De Grisogono a lansat o colectie intreaga de ceasuri: “Black Forever”. Practic au luat cele mai frumoase modele pe care le aveau si le-au prezentat in variantape negru. Ca si in aceasta colectie, in majoritatea creatiilor brandul foloseste diamante negre. Asadar, la Baselworld, compania a prezentat modelele ce fac parte din aceasta colectie.

Primele patru ceasuri, Instrumento No Uno DF N29, DF N30, DF S41 si DF S42 au cam aceleasi caracteristici. Toate au aceeasi forma a carcasei, primele doua sunt din otel inoxidabil, iar ultimele doua sunt fabricate din aur de 18 K. Toate cele 4 modele au un mecanism automat, geam din safir anti reflexie si rezista la o adancime de 30 de metri. Diferenta dintre aceste modele sunt diamantele si locul unde este gravat numele brandului: pe remontoar sau pe curea. Cadranele acestor modele sunt negre, afisand GMT 1, GMT2 si data. La toate orele 5,6,7 lipsesc, restul fiind reprezentate prin cifre arabe. La aceste modele observam numele si sigla brandului in partea dreapta jos.

Urmatoarele doua modele din colectia “Black Forever” sunt: Instrumentino Steel & Diamonds N14 si Instrumentino Steel & Diamonds N15 cu mecanism cuart. Ambele au o carcasa din otel inoxidabil si geam din safir anti reflexive. Spre deosebire de cadranele anterioare, acestea au afisate doar orele 8 si 4. Observam cu usurinta aerul elegant pe care il dau diamantele acestor 2 modele.
Identice prin mecansim si detalii tehnice cu aceste modele sunt si ceasurile Instrumentino S33 QZ si Instrumentino S34 QZ. Totusi, le deosebim prin carcasele din aur de 18k si multitudinea de diamante negre pe care le gasim pe carcasa si pe curele.

Au facut si o varianta “Black” al modelulu Meccanico dG N09, prezentat de noi aici.
Modelul Grande N11/C de la colectia Instrumento are un design destul de interesant. Are o carcasa din otel inoxidabil, doua geamuri din safir negru, un cadran negru cu indicatoarele pentru ore, minute si un afisaj de data. Are o forma destul de solida, iar remontoarul este unul destul de proeminent.

La polul opus, modelul FG ONE N06 pare unul extrem de delicat. Are doua cadrane negre, simple, prinse pe o carcasa de otel inoxidabil ce se completeaza cu o curea din piele de aligator.
Celelalte doua modele de la Instrumento, Tondo RM N56/A si “Occhio Ripetizione Minuti” S02 au o carcasa rotunda, primul din otel inoxidabil, iar al doilea din aur. Aceste modele beneficiaza de 30 respectiv 167 de diamante.

Grisogono Repetitione Minuti

Majoritatea modelelor sunt in editie limitata, de 10 piese, in special cele ce au in componenta diamantele.

12 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu