De Grisogono Otturatore

DDe Grisogono ne-a atras atentia cu un model foarte ciudat si interesant in acelasi timp. Ceasul Otturatore pare la prima vedere destul de anost, seamana mai mult cu un ceas de perete. Dar, la o privire mai atenta, observam complexitatea cu care se prezinta.

Brandul sustine ca este un concept nou pentru ei, atat in stil cat si in spirit. Ceea ce este interesant la acest model este modul cum afiseaza functiile. Purtatorul poate afla secundele, data, fazele lunii si energia ramasa doar daca doreste. Cadranul este „mobil”, iar in functie de ceea ce selectam, aia vedem. La fiecare selectie, va ramane descoperit doar afisajul pe care il dorim, restul fiind acoperite. Acest concept este patentat de brand si se bazeaza pe rotirea cadranului in sensul acelor de ceasornic, dupa referintele purtatorului. Acest element contine 300 de componente. Are propriul lui arc si caseta arc care ofera rezerva de energie necesara, fara a interactiona cu mecanismul.

Mecanimul are propria caseta arc si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Are o dimensiune de 31.4 x 32.7 mm si o grosime de 9.8 mm. 574 de piese alcatuiesc mecanismul automat cu calibru DR 19-89. Acesta are 28 de jewels si o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora. Cum am mai spus, ca functii, indica orele, minutele, secundele, fazele lunii la ora 6, data la ora 3 si rezerva de energie la ora 12.

Carcasa este din aur roz sau alb, cu geamuri din cristal de safir pe ambele parti. Are o dimensiune de 50.16 x 44.85 mm si o grosime de 15.86 mm. Carcasa rezista la apa pana la o adancime de 100 de metri si are o curea din piele de aligator cu clema din aur roz sau alb. La acest model, sunt cinci variante dintre care putem alege, dar toate au aceleasi specificatii. Ceasurile pot avea cadranul argintiu, negru sau maro, fiecare dintre acestea fiind combinate cu carcasa din aur roz sau alb.

Ceasul Otturatore este un model practic si ingenios, care, cu siguranta va acapara atentia multor colectionari.

20 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu