Design Nou La Carl F. Bucherer

PPana acum, cand am vorbit despre Carl F. Bucherer am prezentat ceasuri cu un design clasic si simplu. Brandul a schimbat putin reteta pentru ceremonia Grand Prix d’Horlogerie, participand cu doua modele mai sport, unul pentru femei si unul adresat barbatiilor. Desi brandul a creat multe astfel de ceasuri, este inca recunoscut pentru elementele traditionale pe care le foloseste si pentru combinatia armonioasa de clasicism si contemporaneitate.

Patravi BigDate este modelul adresat doamnelor si este cea mai recenta creatie din colectia Patravi care detine un mecanism CFB A1000. Pentru acesta, brandul a lucrat timp de trei ani, iar rezultatul, dupa cum sustin si ceasornicarii este “o expresie filosofica ce defineste o noua epoca in ceasornicarie”. Mecanismul automat are un o greutate oscilanta bidirectionala si periferica si un dispozitiv dinamic pentru socuri (DSA). Acest sistem este unul dintre brevetele brandului si este compus din tije mobile care sustin rulmentii cu bile din ceramica, iar, cu ajutorul unor arcuri aceste tije sunt mentinute in pozitie sau ajustate. Rotorul mecanismului asigura energie in orice directie s-ar invarti. Acest lucru este posibil datorita faptului ca miscarile rotorului sunt polarizate de un sistem “pentru pierderi scazute”, constituit din doua roti de ambreiaj cu role de prindere montate excentric. Acest mecanism are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 55 de ore. Carcasa ceasului Patravi BigDate este creata din otel inoxidabil, are un diametru de 38.5 mm, o grosime de 11.8 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 metri. Pietrele pretioase de pe bezel sunt diamante, iar cureaua este tot din otel inoxidabil. Pretul ceasului Patravi BigDate este de 19.200 de dolari. In ceea ce priveste designul modelului, ni se pare un ceas putin prea “puternic” pentru doamne. Imbinarea de diamante cu acea curea parca ii ofera ceasului un caracter ambiguu.

Patravi TravelTec FourX face parte din aceiasi colectie ca modelul anterior, doar ca este adresat barbatiilor. Mecanismul acestuia este tot unul automat, cu un calibru CFB 1901.1. Este ornat cu 39 de jewels, are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Carcasa din aur roz si ceramica are un diametru de 46.6 mm, o grosime de 15.5 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 metri. Ca functii, ceasul indica orele, minutele si secundele, are un afisaj pentru data, 3 cronometre si indicare GMT. Ceasul Patravi TravelTec FourX se vinde la pretul de 52.900 de dolari.

Cu aceste doua modele cei de la Carl F. Bucherer spera sa castige ambele categorii. Noi asteptam se vedem review-urile adresate acestor doua ceasuri si sa aflam ce pareri au starnit la prezentari.

12 September   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Carl F. Bucherer Patravi Calendar | 10 si 10 (05-12-2012 ; 1:01 pm) #

[…] ceva timp am discutat despre noile ceasuri Patravi de la Carl F. Bucherer. Recent, brandul a lansat un nou model din aceasta linie, Patravi Calendar […]

Scrie un comentariu