DeWitt Academia Quantieme Perpetuel Sport

DDeWitt este o marca destul de tanara care s-a remarcat in 2005 prin castigarea prestigiosul premiu Geneva Watchmaking Grand Prix la categoria de inovatie, cu un ceas din colectia “Academia Tourbillon Différentiel”. Trasaturile definitorii ale ceasurilor DeWitt sunt creativitatea, autenticitatea, estetica, inovatia; toate acestea inspirand „pasiunea adevarata a ceasurilor”.

In 2011, la Baselworld ei prezinta modelul Sport din colectia Academia Quantième Perpétuel. Acesta este supranumit un „adevarat mecanism de curse” ce se foloseste de un rosu intens pentru a creea o imagine deosebita. DeWitt a preferat sa construiasca acest ceas numai din titaniu. Toate componetele sale, inclusiv carcasa, bezelul sau remontoarul sunt din titaniu. Au inserat putin cauciuc negru pe laterala carcasei si pe bezel pentru ai oferi un aer mult mai sportiv si high-tech.
Putem observa doua subcadrane retrograde: unul la ora 3 pentru data si unul la ora 9 pentru zilele saptamanii; la ora 12 gasim un subcadran pentru luni si ani bisecti, iar la ora 6 putem vedea indicatorul pentru fazele lunii. Desi nu acopera mai mult de 40% din cadran, culoarea rosie pare sa fie destul de proeminta si ajuta la o buna vizibilitate a indicatoarelor de ora si minute, care au culoare gri.
Desigur ca, la o astfel de infatisare, nici mecanismul nu este mai prejos. Acesta este unul mecanic, de un diametru de 30 mm, cu balansier plat si cu un esapament ce are un unghi de 510 grade. Are 29 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 42 de ore.

Carcasa are un diametru de 44 de mm si o grosime de 12.05 mm. Simbolul brandului „W” il putem gasi pe remontoar si pe cadranul protejat de un geam din safir. Ceasul are o curea din piele de aligator, de culoare neagra mata, cusuta cu ata rosie. Catarama de la curea este sub forma de „W”.

DeWitt a ales sa il creeze in editie limitata de 50 de piese. De la prima vedere, pana la cele mai mici detalii observam ca DeWitt a dat dovada de un rafinament deosebit si de o eleganta specifica brandului.

2 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu