DeWitt X-Watch

DDeWitt a creat inca un model pentru licitatia Only Watch. Brandul a mai participat in 2005 si 2007 la aceste licitatii, cu niste modele deosebite. In 2011, DeWitt se mandreste cu alta capodopera: ceasul X-Watch.

Brandul a avut ca model primul ceas, „The Atipode”, bazat pe conceptul retrograd care initial a avut mecanismul inspirat dintr-un malaxor de ciment. Dar, pentru modelul de anul acesta, brandul a considerat ca reversibilitatea nu este de ajuns. S-a ajuns la creearea unei „bonete” in forma de X care acopera partial fata ceasului. Acest „X” este activat de 4 butoane dispuse pe laterala ceasului. In momentul in care acestea sunt apasate, X-ul se separa si dezvaluie „adevarata fata” a ceasului.

Mecanismul este alcatuit din 544 de componente. Este un mecanism reversibil, cu ore si minute bi-retrograde pe fiecare parte. Are un tourbillon, un cronograf si un rotor oscilator periferic. Mecansimul are 58 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie cuprinsa intre 67 si 72 de ore. Esapamentul are un unghi de 44 de grade, iar calibrul este propriu brandului, DW 8046. Grosimea mecanismului este de 12.45 si diametrul este de 37.50 mm.

Carcasa este rotunda, cu traditionalele coloane DeWitt pe bezel. Cronograful este activat prin 2 butoane. Carcasa este facuta din titaniu de grad 5, la fel si remontoarul, iar „X”-ul este facut din otel inoxidabil. Geamurile sunt din cristal de safir, tratate cu material anti-reflexiv. Ceasul are o curea din piele de culoare neagra si o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Un model foarte special. Se poate observa munca depusa numai printr-o privire scurta asupra cadranului.

1 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu