Roger Dubuis revine cu un model mai sport

AAm facut anul trecut cunostinta cu ceasul Excalibur Flying Tourbillon Chronograph de la Roger Dubuis. La Salonul International de Orologerie a avut loc o prezentare a unui nou model din aceeasi familie, Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon, care cu siguranta va avea succes, mai ales din cauza ca pare mult mai sport decat predecesorul sau.

Ceea ce este de admirat la acest model este lizibilitatea mecanismului. Brandul sustine ca a creat acest model dupa 3 principii: putere, lumina si transparenta. Acest model este lansat pentru prima data acoperit in totalitate in negru. Cei de la Roger Dubuis au mai lansat modele skeleton, inca din 2005, dar, la acest model au inventat concepte si tehnici noi. Pe langa atentia deosebita acordata designului, brandul a avut grija si de una dintre cele mai special complicatii si anume, tourbillonul. Ceasornicarii au creat un tourbillon dublu, cu diferential, pentru a minimaliza si mai mult efectele gravitatiei. Ceasul are la baza ultimul calibru creat de brand, RD01SQ. Mecanismul, finisat in culoarea antracitului, este unul mecanic, ansamblat din 319 de componente si are o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. Carcasa are un diametru de 45 mm, este facuta din titaniu, are o rezistenta la apa pana la 50 de metri si o curea din piele neagra de aligator.

Ceasul Excalibur Skeleton Double Flying Tourbillon are certificat COSC, indeplineste toate cerintele pentru Sigiliul din Geneva si este in editie limitata de 88 de bucati.

26 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu