Franck Muller Giga Tourbillon cu diamante

FFie ca vorbim de orele amestecate pe cadran, cum este ceasul Crazy Hours Totally Switzerland sau de un tourbillon imens, asa cum am intalnit la ceasul Giga Tourbillon, observam ca celor de la Franck Muller le plac lucrurile care sar in evidenta.

Primul model Giga Tourbillon, lansat in anul 2011, s-a bucurat de atentia multor fani si a fost considerat ca fiind o lucrarea remarcabila si de apreciat in lumea ceasornicariei. La inceputul lunii Iunie, brandul a lansat un nou ceas cu un astfel de tourbillon, de aceasta data, creat pentru femei.

Din cate am reusit sa aflam, ceasul este o combinatie intre modelele din colectia Cintree Curvex si cele Giga Tourbillon. Acest model este lansat in trei variante: una din aur alb, una din aur roz, iar a treia este creata din PVD cu diamante negre. In total, diamantele sunt in numar de 693, dispuse pe-o parte si pe alta a carcasei. Aceasta are o dimensiune de 43.7 x 59.2 mm, o grosime de 15.65 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Din cauza tourbillonului mare, mecanismul ceasului are nevoie de mult mai multa putere. Ceasornicarii de la Franck Muller l-au echipat cu patru casete arc, care sunt asezate in paralel si lucreaza in perechi. Diametrul lor este de 16 mm, mai mari cu 4 mm decat cele traditionale. O alta schimbare a mecanismului a constat in pozitionarea podurilor. Acestea sunt plasate pe partea cadranului, iar zona care se ocupa de indicarea a orelor a fost mutata la baza carcasei. Astfel, indicatorul pentru ore este pozitionat deasupra indicatorului pentru minute. Rezerva de energie a mecanismului este de 10 zile, ceea ce este destul de impresionant daca luam in calcul si tourbillonul de 20 mm in diametru. Pe langa frecventa de 18.000 de vibratii pe ora, mecanismul este ornat si cu 29 de jewels.

Franck Muller a incercat o combinatie intre elegant si puternic, combinatie care cu siguranta va fi apreciata de foarte multi.

26 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu