Girard-Perregaux cu poduri din aur

AAnul trecut, am discutat despre ceasul Vintage 1945 Tourbillon de la Girard-Perregaux. Saptamana trecuta, brandul a lansat un nou model din colectia Vintage 1945. Ceasul, cu podurile din aur de aceasta data, se pare ca pastreaza acelasi design si mecanism.

Desi designul este o combinatie intre nou si traditional, materialele din care este creat ceasul sunt cat se poate de high-tech. Astfel, carcasa creata din aur roz, are o dimensiune de 36.1 x 35.25 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Mecansimul din spatele cadranului este unul automat, cu o dimensiune de 28.6 x 30.3 mm. Grosimea totala a mecanismului este de 3.2 mm. Este ornat cu 31 de jewels, are o frecventa de 3 Hz si o rezerva de energie de aproximativ 48 de ore. In total, mecansimul este compus din 257 de componente. Rotita balansierului are un diametru de 8.35 mm, iar arcul este unul Berguet. Placuta principala are suprafata tratata cu NAC, si are culoarea antracitului. Separat de mecanism, tourbillonul este un ansamblu de 72 de componente si are o greutate de 0.3 grame. Are o rotatie pe minut, iar esapamentul a fost finisat manual. Ceasul se incheie cu o curea din piele de aligator cu catarama din aur roz.

De apreciat atat designul cat si simetria pieselor din care este compus modelul. Ceasul Vintage 1945 Tourbillon cu podurile din aur este in editie limitata de 50 de bucati.

28 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu